8. října 2008 • 21:07

Jeřábek dostal doživotní distanc

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský dráhový cyklista Jaroslav Jeřábek dostal doživotní zákaz závodní činnosti za porušení dopingových pravidel.



Člen šestého týmu z olympijského sprintu na hrách v Sydney v roce 2000 byl potrestán za to, že se začátkem srpna vyhýbal dopingové kontrole.

Jeřábek to popírá a chce se proti trestu odvolat, i když stejně hodlal ukončit kariéru. Rád by se však věnoval trenérské práci, což mu dnes disciplinární komise Slovenského svazu cyklistiky rovněž zakázala stejně jako působení v roli funkcionáře, rozhodčího či maséra.

Cyklista tvrdí, že cestou z tréninku na domluvené střetnutí s dopingovým komisařem měl nehodu a skončil v nemocnici. "Na jednání disciplinární komise bylo vidět, že rozhodla už předem. Ani mě pořádně neposlouchali, byl jsem z toho trochu znechucený," citovala Jeřábka slovenská média.

Jeřábek byl v minulosti dvakrát pozitivně testován na doping a v roce 1996 dostal dvouletý distanci. Kvůli své dopingové minulosti byl dnes potrestán na doživotí, s čímž nesouhlasí a je připraven se i soudit.

"Moje sportovní kariéře končí, ale v budoucnosti bych se chtěl věnovat trénování doma nebo v zahraničí. Určitě udělám všechno pro to, abych nedostal doživotní trest," uvedl.

Doživotní distanc za opakovaný doping dostal jako druhý slovenský sportovec. V červenci byl stejně potrestán koulař Mikuláš Konopka.
Disciplinární komise dnes také zastavila kvůli dopingu závodní činnost cyklistům Mateji Slivovskému na dva roky a Martinu Liškovi na půl roku.

Články odjinud


Články odjinud