19. dubna 2009 • 20:59

Ivanov triumfoval na Amstel Gold Race

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský cyklista Sergej Ivanov ze stáje Kaťuša vyhrál prestižní jednorázový závod Amstel Gold Race. Na úzkých nizozemských cestách v okolí Maastrichtu porazil po 256 kilometrech v závěrečném sprintu domácího Karstena Kroona, s mírným odstupem dojel třetí další Nizozemec Robert Gesink.



V popředí závodu se pohyboval také jediný český účastník Roman Kreuziger. Zhruba dvacet kilometrů před koncem byl v samostatném úniku, více než patnáctisekundový náskok si ale nevytvořil. Do cíle dojel na 18. místě.

Rozhodující okamžik zinscenoval Gesink, jenž se odpoutal od pelotonu na úzké polní silnici. V čele se k němu připojili i Kroon s Ivanovem, a přestože měli náskok jen několika sekund, v závěrečném finiši do kopce už je početná skupina pronásledovatelů nedotáhla.

"Bylo to mé největší vítězství," rozplýval se v cíli čtyřiatřicetiletý Ivanov, jenž má na kontě i prvenství v etapě Tour de France. "Tohle je můj oblíbený závod, vždycky se mi tu dařilo. Dnes pro mě skvěle pracoval tým," dodal.

Špatně naopak dopadla jedna z nejvýznamnějších jarních klasik pro lucemburskou hvězdu Franka Schlecka. Vítěz z roku 2006 měl nepříjemný pád a skončil s lehkým otřesem mozku v nemocnici.

Hůř dopadl Australan Matthew Lloyd, jenž si při stejném pádu zlomil tři obratle a byl rovněž hospitalizován. Čtyřiadvacetiletého národního šampiona čeká delší závodní pauza.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud