18. června 2009 • 19:00

Cavendish vyhrál šestou etapu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestou etapu závodu Kolem Švýcarska vyhrál v hromadném finiši britský cyklista Mark Cavendish. Nejlepší spurtér současnosti za sebe odsunul trojnásobného mistra světa Španěla Oscara Freireho a připsal si druhé etapové vítězství v tomto závodě a dvanáctý triumf v sezoně.



"Dneska to byla hračka. Hincapie mi dobře připravil pozici a jen jsem projel kolem Hushovda. Ukázali jsme, že do spurtů máme nejlepší tým na světě," liboval si člen stáje Columbia-High Road.

Obhájce prvenství Roman Kreuziger dnes dojel do cíle 177,4 kilometru dlouhé etapy v hlavním poli a dál mu patří čtvrté místo v průběžném pořadí se ztrátou 42 sekund na Slovince Tadeje Valjavce.Díky bonifikacím v průběhu etapy se k lídrovi závodu přiblížil Švýcar Fabian Cancellara.

Vítěz úvodní časovky snížil svůj odstup ze čtrnácti na devět sekund a posunul se na druhou příčku místo svého krajana a Kreuzigrova kolegy ze stáje Liquigas Olivera Zaugga.Cancellara vyhrál jednu rychlostní prémii, na další byl druhý a z Valjavcova náskoku ukrojil pět sekund.

"Taky jsem to zkoušel, ale jeho prostě nepřelezu. Je vidět, že bojuje o každou vteřinu," uvedl Kreuziger na svém webu.O úspěch se v dlouhém sólovém úniku pokoušel domácí Reto Hollenstein, jenž si vypracoval náskok až sedm a půl minuty. Zhruba 18 kilometrů před cílem ho však peloton dojel.

"Byla to jedna z těch klidnějších etap, i když hned první kopec se jel nadoraz a posledních 50 kilometrů taky, aby se zlikvidoval únik. Já se konečně cítil líp a snad jsem i našetřil nějaké síly," prohlásil Kreuziger.

V pátek čeká peloton nejdelší etapa závodu, která měří 204 km, se závěrečným stoupáním do výšky 1000 metrů. "Trošku se bojím počasí. Hlásí déšť a to by bylo dvojnásobně těžké," dodal Kreuziger.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud