28. července 2009 • 10:53

Rasmussen se vrátil po dvouletém trestu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dánský cyklista Michael Rasmussen se po dvouletém trestu za doping vrátil k závodění druhým místem v kritériu v Kjellerupu. Pětatřicetiletý jezdec, jehož distanc vypršel v sobotu, nestačil před domácím publikem jen na vítězného Aleksejse Saramotinse.



Rasmussenův návrat ještě nemusí být definitivní. Mezinárodní cyklistická unie UCI totiž po závodníkovi požaduje zaplacení pokuty ve výši jeho ročního platu, tedy asi 700 tisíc eur. Případem se bude zabývat Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS). "Protože se k CAS odvolal i pan Rasmussen, nebudeme mu do vynesení rozsudku bránit v závodění," uvedla UCI.

Dvojnásobný nejlepší vrchař Tour de France byl předloni propuštěn ze stáje Rabobank čtyři etapy před koncem slavného závodu, když vyšlo najevo, že během přípravy několikrát lhal o místě tréninku a vyhnul se tak mimosoutěžním dopingovým kontrolám. Ke lžím se přiznal, odmítl však obvinění z dopingu.

Když stáj cyklistu propustila, byl Rasmussen v čele průběžného pořadí Tour.
Rasmussen byl za prohřešek potrestán dvouletým distancem. Proti trestu se odvolal k CAS a soudil se také se svou bývalou stájí. Zatímco CAS odvolání zamítla, soud v Nizozemsku dal dánskému jezdci za pravdu a nařídil Rabobanku vyplatit odstupné 665.000 eur.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud