26. června 2010 • 17:57

Sáblíková má třetí titul. Ujela o pět minut

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařka Martina Sáblíková ovládla na domácím cyklistickém šampionátu po časovce jednotlivkyň a dvojic i závod s hromadným startem.



Na stokilometrové trati v Kyjově nedala specialistkám žádnou šanci a druhou Martinu Růžičkovou porazila bezmála o čtyři minuty. Třetí Lada Kozlíková nabrala ztrátu pět a půl minuty.

Třiadvacetiletá Sáblíková, dvojnásobná zlatá medailista ze zimní olympiády ve Vancouveru, nasadila k trháku hned v prvním z pěti dvacetikilometrových okruhů.

"Vůbec jsem to nečekala, ani jsem nemyslela na medaili, hlavně jsem chtěla závod dokončit," řekla v cíli novinářům Sáblíková, jež původně start v tomto závodě neměla v plánu a rozhodla se až po obou časovkách.

Martina Sáblíková to umí i na koleFoto ČTK

V jeho polovině ujela společně s Růžičkovou, svojí kolegyní z vítězné časovky dvojic a druhé ženy z individuální jízdy proti chronometru. Spolu pak kroužily na náročné trati tři kola, ale ve čtvrtém se Sáblíková vzdálila i Růžičkové a do cíle přijela s komfortním náskokem.

"Nebýt ale Martiny (Růžičkové), tak bych možná ani nedojela a jistě nevyhrála," uvedla nejlepší sportovkyně České republiky za loňský rok. Chtěla se prý pokusit s Růžičkovou o útok až ve čtvrtém okruhu.

"Ale hned ve druhém kopci v prvním kole nás tam zůstalo jen sedm, tak jsme jely. No a v předposledním kole jsem najednou v kopci měla náskok i před Martinou, a tak jsem to zkusila. V závěru mi docházely síly, ale náskok jsem uhájila," vyprávěla Sáblíková.

Růžičková bez problému uhájila druhé místo. Daleko za ní se z pětičlenné skupiny pronásledovatelek dokázala v závěru odpoutat Kozlíková, jež si přijela pro bronz.

Mistrovství ČR v silniční cyklistice, závod žen s hromadným startem (100 km): 1. Sáblíková (Novis team) 3:03:08, 2. Růžičková -3:48, 3. Kozlíková (obě Dukla Praha) -5:31, 4. Havlíková (KC Kooperativa) -5:51, 6. Šulcová (GT Czech) -6:27, 6. Čuříková (VEUS Vyškov) -7:39. Mistrovství SR: 1. Uhláriková 3:08:51.

Martina Sáblíková
Martina Sáblíková

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud