30. května 2012 • 23:02

Odstartoval Evropský pohár s našimi zástupci

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu odehráli 2 extraligové zápasy, v pondělí cestovali do Nizozemska, resp. do San Marina, jedni dokonce zažili na vlastní kůži zemětřesení a dnes nastoupili k prvním utkáním Evropského poháru, ze kterého první dva týmy postupují do Final Four. Řeč je o Technice Brno a Dracích Brno, kteří budou tento týden reprezentovat náš klubový baseball na turnajích té nejvyšší kvality.



Je to vůbec poprvé co se v Evropském poháru představují v této fázi dva české kluby. Technika vybojovala druhé účastnické místo v loňském play-off.

Draci vloni skončili ve své skupině v Parmě na 4. místě s bilancí W-L 2-2 a neprošli do Final Four. V něm se v Brně nakonec utkaly (podle konečného pořadí): San Marino, ASD Parma, Unipol Bologna, L&D Amsterdam. Turnaje jsou náročné nejen kvalitou soupeřů, ale také hracím systémem, kdy týmy odehrají v pěti dnech pět utkání.

Technika Brno hraje v Rotterdamu a její soupeři jsou postupně následující: Buchbinder Legionaere (GER), DOOR Neptunus (NED), Caffe Danesi Nettuno (ITA), C.B.Barcelona (ESP) a Rouen Huskies (FRA).

Draci Brno se představí v San Marinu a postupně potkají: Pandeborn Untouchables (GER), Hoboken Pioneers (BEL), T&A San Marino, Fortitudo Bologna (ITA), L&D Amsterdam (NED).

On-line přenosy můžete sledovat na stránkách Evropské baseballové federace (CEB) www.baseballeurope.com

Start do turnaje se našim zástupcům moc nevydařil, oba svá úvodní utkání prohráli.

Technika nestačila na německého zástupce z Regensburgu (mistra Německá z roku 2011) a prohrála 2:9. Soupeř zatlačil ve 2. a 4. směně, kdy získal po čtyřech bodech. Na nadhozu se za Techniku představili Jakub Toufar, Martin Zelinka a Martin Střítecký, na pálce se dařilo Jiřímu Markovi.

Draci hráli rovněž s německým týmem a prohráli 4:7. Jejich utkání bylo vyrovnanější, soupeř se utrhl v 7. směně do vedení 7:2, které dokázali Draci v 9. směně již jen korigovat. Na kopci za Draky nastoupili Petr Minařík a Radim Chroust.

Soupiska Technika Brno

Wayne Ough

Richard Sázavský

Tomáš Svoboda

Daniel Mráz

Matěj Brabec

Michal Kočí

Matthew Lawman

James Labartino

Jakub Toufar

Martin Střítecký

Jiří Marek

Martin Zelinka

Robert Regner

Matěj Menšík

Jan Orálek

nadhazovač Draků BrnoFoto Dalibor Sosna

Soupiska Draci Brno

Jakub Hajtmar

Adam Hajtmar

Arnošt Dubový

Jan Tomek

Radim Chroust

Martin Schneider

Přemek Chroust

Alexander Derhak

Tomáš Polanský

Jan Felkl

Pavel Budský

Vojtěch Jelínek

Karel Hrušovský

Michal Břeň

Igor Kratochvíl

Michal Sobotka

Thomas Brice

Martin Veselý

Michal Ondráček

Petr Minařík

David Winkler

Michal Kremláček

Jakub Ižold

Dalšími českými zástupci jsou rozhodčíFrantišek Přibyl(San Marino) aTomáš Černý(Rotterdam). Oba si dnes odbyli premiéru na domácí metě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud