14. srpna 2012 • 07:58

Technika Brno titul neobhájí. Drakům se ve finále postaví Eagles Praha

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až nedělní páté utkání rozhodlo o druhém finalistovi letošního ročníku Extraligy. V sérii mezi obhájcem titulu Technikou Brno a Eagles Praha byli úspěšnější pražští zástupci. Druhá série skončila již v sobotu vítězstvím Draků Brno nad Kotlářkou Praha.



Draci Brno – Kotlářka Praha 3:1 (5:4, 10:4, 7:8, 8:7)

 

Draci odjížděli do Prahy s vedením 2:0 a k finálové účasti jim stačil zisk jednoho vítězství. Kotlářka naopak věděla, že prohra znamená konec letošní sezóny. V prvním zápase začali lépe hosté (2:0, 4:2), ale domácím se podařilo v dohrávce 8. směny skóre otočit až na 8:4 ve svůj prospěch. Těsnou výhru udrželi i přes mohutný finiš Draků v podobě tříbodového homerunu Thomase Brice. Kotlářka tak získala první vítězství v sérii a oba týmy čekal ještě další souboj. Kotlářka v něm byla velice aktivní a dostala se do vedení 5:2. K dalšímu pohybu ve skóre došlo v 6. směně. Na dva body Draků a snížení, odpověděli domácí rovněž ziskem dvou doběhů. Utkání rozhodl začátek poslední hry. Pražský tým dělil od vítězství jeden aut, ale pálkařská chuť Brňanů byla nad jejich síly. Při dvou autech postupně bodovali Veselý, Ondráček a Schneider. V dohrávce už se nestalo nic, a tak jsou Draci díky výhře ve 4. zápase opět ve finále.

 

Technika Brno - Eagles Praha 2:3 (107, 8:14, 9:7, 2:5, 4:11)

 

Oba týmy měly před sobotními duely stejnou výchozí pozici – zisk jednoho vítězství na své straně. Eagles si věřili a chtěli na domácím hřišti s jednou brněnskou výhrou v zádech rozhodnout. Na začátku prvního sobotního utkání se skóre přelévalo z jedné strany na druhou, ale v jeho konci, v 7. a 8. směně, Technika utíká až na 9:3. Pálkařsky se opět daří Markovi a Lawmanovi. Eagles ještě mobilizují síly a snižují ale na méně než dvoubodový rozdíl se nepřiblíží. Hostům tak stačí již pouze jedna výhra k postupu do finále. 

 

Druhé utkání rozhodla 7. směna. Do té doby byl stav doběhů na obou stranách chudý, bodovala pouze Technika. Pak se ale začali dít věci. Drábek, Pelzl a Homolka pálí dvoumetové rány, stahují běžce a Eagles rázem vedou 5:1. Hosté výsledek pouze kosmeticky upravují a je jasné, že o vítězi rozhodne páté utkání na Kraví hoře. Také v nedělním utkání se Pražanům daří naskládat odpaly do jedné, tentokrát 4. směny. Je z toho vedení 6:0, na které Technika odpovídá pouze 3 body. Pálkařská chuť drží hosty i v další hře a výsledkem je zisk dalších dvou bodů. Domácí nemohou najít odpověď, a když přidají hostující Pojer a Drábek homeruny, je rozhodnuto. Technika Brno neobhájí loňský titul, Eagles Praha jsou po devíti letech ve finále.

 

Finálová série mezi Draky Brno a Eagles Praha začíná v sobotu 18.8. na Městském baseballovém stadionu v Brně.

 

Hrála se rovněž utkání spodní části Extraligy, ve které se rozhoduje o dalším pořadí a zejména o účastnících Baráže o Extraligu.

 

Olympia Blansko – Arrows Ostrava 3:2, 7:6

 

Olympie získala svou první výhru v tomto ročníku Extraligy a to hned dvě v jeden den. Pátý tým základní části dokázala na domácím hřišti dvakrát těsně porazit. Ve druhém utkání rozhodoval dokonce tie-break. Blanenské tento dílčí úspěch od účasti v Baráži nezachrání, ale je to pro ně určitě povzbuzení do dalších zápasů. Dalším soupeřem budou Skokani Olomouc. Arrows trochu hazardují se svým konečným umístěním, tlačí se na ně Hroši Brno, kteří budou jejich soupeřem v dalším kole.

 

Skokani Olomouc – Hroši Brno 3:10, 4:5

 

Dvěma výhrami si hosté upevnili klidnou 6. příčku a přiblížili se k pátému místu Arrows. Naopak Skokani potvrdili, že se jim letos proti Hrochům nedaří. Zůstávají sedmí a na nebarážovou pozici ztrácí 3 výhry. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud