29. května 2013 • 15:20

Draci jasně vévodí extralize, do programu soutěže však zasahuje i počasí

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani tentokrát se o víkendu nepodařilo kvůli rozmarům počasí odehrát všechna plánovaná utkání. Tahák kola double Technika – Kotlářka musel být odložen celý, zápas Draci – Arrows se po posunutém začátku odehrál pouze jeden a druhý byl dohrán v úterý. V Praze získalo Tempo své druhé a třetí vítězství v soutěži.



Draci Brno – Arrows Ostrava 11:1

Obhájce titulu jede na vítězné vlně, vyhrává jasně, většinou rozdílem. Dalším týmem, na kterém to potvrdil, byli ostravští Arrows. Zápas začal kvůli dešti se šestihodinovým zpožděním. První body byly k vidění ve 3. směně, kdy své druhé starty na pálce proti Eduardu Drongovi proměnili první čtyři dračí pálkaři ve čtyři body. Hráči Arrows se nemohli proti Zachary Samuelsovi celé utkání pořádně prosadit. Získali pouze jeden čestný bod a to zásluhou Joa Truesdala. Draci jsou tak stále na vedoucí příčce, Arrows již trochu ztrácejí na 5. pozici.

Tempo Titans Praha – Hroši Brno 9:2, 9:13

Domácí v úvodním utkání pořádně zapnuli a připsali si druhou výhru sezóny. Pálkařskému probuzení vévodil Tomáš Sýkora a jeho dva homeruny. Wayne Guthridge naopak svůj tým podržel a získal svůj premiérový winner. První bodovali Hroši ve 2.inningu, ale nakonec to byly jejich body jediné. Titans rázně odpověděli v dohrávce trojky. Naštěstí to nebyl jejich poslední úspěch, a otupil tak ne úplně pevnou obranu – 5 errorů. Začátek druhého utkání však Tempo nezvládlo. Hroši nepřivítali nováčka v dresu Tempa Bradley McAllistra úplně pohostinně a „sundali“ ho z prkna ještě v první směně. Otáčet devítibodový náskok začali Titáni v dohrávce 6. směny, po které bylo skóre utkání 10:7 pro hosty. Obrat se nakonec Tempu nepodařil, a tak zůstává na posledním místě tabulky. Zápas byl bohatý na body (22), hity (25) i errory (7).

Eagles Praha – Skokani Olomouc 3:0, 13:4

Úvodním utkání bylo velmi vyrovnané. Domácí drželi těsné vedení ze 4.inningu. Definitivní pojistku jim zařídil dvoubodový homerun Toma Warda v dohrávce 8. směny. Byl to jeho letošní čtvrtý. Druhé utkání bylo bohatší jak na body a hity, ale rovněž na chyby polařů. Domácí sice prohrávali hned od začátku 0:1, ale dokázali se s tím vypořádat a získat malý náskok, který po celé utkání pomalu navyšovaly. Malé vzepětí hostů na začátku 8.inningu v podobě snížení na 4:7, odrazili Eagles 6 body a připsali si jasnou výhru. Třemi hity se blýskli Michael Zýma (Eagles) a Petr Nikl (Skokani), jenž zaznamenal také homerun. Eagles si díky dvěma výhrám vytvořili malý náskok na pronásledovatele z druhé poloviny tabulky. Zůstali na 4. místě, ale mají stejné výher jako Technika a Kotlářka.

Eagles Praha – Tempo Titans Praha 5:6

Dohrávané úterní utkání přineslo nováčkovi v Extralize třetí letošní výhru. Pálkaři Tempa povzbuzeni sobotním výkonem proti Hrochům odpálili 15 hitů. Na prkno se postavil v dresu Eagles Daniel Vítek navrátivší se z USA a v dresu Tempa opět nová posila Bradley McAllister. Body přinesla hned první směna, žádný z týmů však „neutekl“, šlo spíše o lehké oťukávání. Ve třetině zápasu byl stav 2:2, ale hned v té další bodovali hosté celkem čtyřikrát a vytvořili si příjemný náskok. Bát se museli po 6.inningu, protože domácí na vystřídavšího Vladimír Kůse snížili na rozdíl jednoho bodu a stále před sebou měli výhodu dohrávky. Tu však nevyužili a zápas tak skončil těsným vítězstvím Tempa.

Draci Brno – Arrows Ostrava 12:1

Další dohrávané utkání, tentokrát ze soboty, bylo k vidění v úterý večer na MBS. A opět skončilo rozdílovým výsledkem pro Draky, již šestým v pořadí. Ti mají nyní opravdu famózní skóre 171:46, což znamená průměr 10 získaných bodů na zápas. Utkání mělo podobný průběh jako sobotní večerní zápas. Ostravští se proti Martinu Schneiderovi nebyli schopni pálkařsky chytit, naopak Michal Lisko udržel čisté konto pouze první směnu.

Draci mají velmi nabitý program - dohánějí resty a předehrávají utkání vzhledem ke své účasti na Evropském poháru. Na středu si naplánovali zápas s Hrochy Brno, v pátek cestují do Prahy ke střetnutí s dalším pohárovým účastníkem Eagles. S Hrochy hráli letos již třikrát a pokaždé byli úspěšní. Navíc byť hosté hrají v domácím prostředí na MBS. Hrochům by zisk bodů přišel vhod. V sobotu s Tempem sice jednou zvítězili, ale přesto nemohou být se svým postavením v tabulce spokojeni. Zápas má začít ve středu, tj. dnes v 19:30 hod. Uvidíme, co s tímto plánovaným programem udělá déšť. Rozhodují David Kulhánek a Jiří Kroupa.

Tabulka Extraligy k 29.5.2013

Pořadí

tým

W-L

1.

Draci Brno

16-1

2.

Technika Brno

9-4

3.

Kotlářka Praha

9-5

4.

Eagles Praha

9-7

5.

Arrows Ostrava

5-9

6.

Skokani Olomouc

5-10

7.

Hroši Brno

4-13

8.

Tempo Praha

3-11

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud