13. února 2018 • 21:26

Major League Baseball představí program pro rozvoj trenérů v Česku!

Autor: vz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od neděle do středy se v Nymburce uskuteční vývojový program Major League Baseball pro české trenéry. V rámci prestižní akce dorazí také několik zahraničních osobností. Cílem je představit inovace v rámci trénování baseballu a ukázat aktuální trendy. „Velice se těšíme na první rozvojový program v České republice. Jsme odhodláni rozšiřovat baseball na celém světě a tento program je důležitým krokem k tomuto cíli," řekl Joel Araujo, senior manažer MLB pro rozvoj mezinárodních talentů. Vývojový program podporuje České baseballová asociace a České baseballová akademie.



Bývalý profesionální hráč Garth Iorg, který celou kariéru strávil v Torontu Blue Jays. Slavný trenér Bill Holmberg, který vedl italský reprezentační tým a bývalý skaut Chicaga Cubs. Orlando Mercado, bývalý hráč Arizony Diamondbacks nebo Edgar „Estrella“ Trinidad z Dominikánské republiky. Takové persony dorazí do České republiky vzdělávat domácí trenéry.

Intenzivní kurz v Nymburce je denně rozdělen na přednášky o různých aspektech hry. „Bývalí hráči z MLB budou vysvětlovat, jak se má správně provádět nadhoz, jak odpálit míč nebo jak baseballisty efektivně připravovat a jak identifikovat jejich silné schopnosti. Myslím, že to bude nesmírně inspirativní,“ popsal David Winkler z České baseballové akademie. Již v prosinci přicestoval do České republiky Orlando Hudson, bývalý slavný hráč z Los Angeles Dodgers nebo Arizony Diamondbacks. V Nymburce rovněž odkrýval talentovaným českým hráčům taje správného odpalu.

„Musíme se učit od těch nejlepších a jakýkoliv kontakt se slavnou MLB je pro nás nesmírně přínosný. Vážíme si toho, že v Nymburce dostanou naši trenéři přednášku od takových kapacit,“ prohlásil Petr Ditrich, předseda České baseballové asociace. „Daří se nám rozvíjet baseball v České republice, na domácí extraligové zápasy chodí čím dál více lidí a s naší reprezentací se chceme kvalifikovat na olympijské hry do Tokia. Několik českých hráčů se už také objevilo v nižších amerických ligách. Doufáme, že se náš reprezentant se v budoucnu probojuje do MLB. “

Program rozvoje trenérů je iniciativou MLB rozšířit baseball na větší mezinárodní úrovni. Během posledních čtyř let bylo prostřednictvím tohoto kurzu vyškoleno více než 600 trenérů na čtyřech kontinentech.

MLB TRENÉŘI PRO PROGRAM ROZVOJE BASEBALLU V ČESKÉ REPUBLICE

Garth Iorg (Infield and Base Running Instructor)

Bývalý americký profesionální hráč baseballu, který hrál celou svou kariéru (1978, 1980-1987) za Toronto Blue Jays v Major League Baseball (MLB). Pracoval také jako trenér na první metě pro Milwaukee Brewers.

Bill Holmberg (Pitching Instructor)

V letech 2003-2004 vedl italský juniorský tým. V roce 2007 byl trenérem Itálie na mistrovství světa v baseballu a v roce 2009 na World Baseball Classic. Byl skautem Chicaga Cubs.

Orlando Mercado (Catching Instructor)

Bývalý profesionální hráč baseballu, hrál za Arizona Diamondbacks, Atlanta Braves a Anaheim Angels. V současné době pracuje jako trenér pro vývojový program hráče MLB.

Edgar ‘Estrella’ Trinidad (Hitting a Outfield instruktor)

Narodil se v Dominikánské republice, žil v Porto Rico. V současné době pracuje jako trenér v Nikaragui pro MLB Academy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud