19. července 2013 • 07:58

Úder mu nesedl a golfista Björn sestřelil kameru za jeden a půl milionu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký golfista Zach Johnson vede po prvním dni o jednu ránu na turnaji British Open v Muirfieldu. O druhé místo se dělí Španěl Rafael Cabrera a další Američan Mark O'Meara. O kuriózní moment se postaral dánský golfista Thomas Björn, který svým úderem rozbil kameru televizní stanice ESPN, která má hodnotu 80 tisíc dolarů.



Johnson, vítěz golfového Masters v Augustě z roku 2007, potvrdil dobrou formu z posledního turnaje PGA v Silvisu, kde v neděli podlehl vítěznému devatenáctiletému krajanovi Jordanu Speithovi až na páté dodatečné jamce. "Po posledním týdnu jsem se cítil opravdu dobře, mám sebedůvěru a daří se mi," cituje Johsona agentura Reuters.

VIDEO: Úder Björna, který zničil kameru

První kolo nevyšlo druhému hráči světového žebříčku Rorymu McIlroyovi, který zahrál osm úderů nad par.

Čtyřiadvacetiletý severoirský golfista se tak se 79 ranami dělí o 134. pozici. Světová jednička Tiger Woods potřeboval na prosluněném hřišti v Muirfieldu 69 úderů, dva pod par Američan čeká na svůj 15. titul z majorového turnaje již pět let. "Bylo to těžké, hřiště pořád víc vysychalo a bylo těžší a těžší na něm hrát. Jsem rád, že jsem se dostal pod par," řekl Woods, který drží dělené deváté místo.

Kvůli zranění krku odstoupil v polovině úvodního kola vítěz turnaje z roku 2010 Louis Oosthuizen. Třicetiletý Jihoafričan bude zřejmě muset vynechat i poslední majorový turnaj roku US Open v Oak Hillu. "Je to hořké zklamání. Myslel jsem, že to půjde lépe, ale bolest z krku se mi postupně přesunula i do boků a nakonec jsem nemohl už ani pořádně chodit," uvedl.

Golfový turnaj British Open, (par 70, dotace 8,000.000 dolarů) - 1. kolo:

1. Z. Johnson (USA) 66,
2. Cabrera (Šp.) a O'Meara (USA) oba 67,
4. Jiménez (Šp.), D. Johnson, Snedeker, Lehman (všichni USA), Kapur (Indie) všichni 68.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud