1. října 2009 • 20:36

Boháč Woods: jako první vydělal miliardu!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší golfista světa Tiger Woods vydělal jako první sportovec v historii podle magazínu Forbes jednu miliardu dolarů.



Třiatřicetiletý Američan se na rekordní hranici dostal za 13 let profesionální kariéry, drtivá většina jeho peněz pochází z příjmů z reklam.

Woodsovy výdělky se na miliardovou hranici vyšplhaly poté, co získal bonus deset milionů dolarů za triumf v seriálu FedEx Cup. Slavný golfista tak překonal předpověď Forbesu z loňského ledna, kdy magazín uvedl, že Woods se miliardářem stane do dvou let.

Rekordní počin se Woodsovi povedl navzdory celosvětové ekonomické krizi. Letos sice přišel o podporu divize Buick společnosti General Motors, její místo ale takřka okamžitě zaujala telekomunikační společnost AT&T a za stejné peníze.

Světová golfová jednička jen potvrdila pozici nejlépe vydělávajícího sportovce planety. V čele pořadí je nepřetržitě od roku 2002, kdy z pomyslného trůnu Woods sesadil sedminásobného mistra světě formule 1 Michaela Schumachera.

Woodsův příjem tvoří z 90 procent peníze z reklamy. Například výrobce sportovního oblečení Nike hráči vyplácí 35 milionů dolarů ročně, což je zhruba třetina jeho příjmů z reklamy.

Dalších dvacet milionů dolarů dostává od Pepsi, podobnou částku mu dává i Gillette. Vítěz 14 turnajů kategorie major si ale také například účtuje necelých deset milionů dolarů za každé golfové hřiště, které navrhuje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud