12. května 2010 • 13:00

Krásná golfistka Blasberg (†25): Smrt plná záhad!

Autor: Blesk Tomáš Pokorný
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfový svět je v šoku! Americká profesionální hráčka Erica Blasberg (†25), účastnice nejprestižnějšího okruhu LPGA Tour, byla nalezena mrtvá ve svém domě v nevadském Hendersonu. Příčinu záhadného úmrtí policie vyšetřuje.



Blesk.czSmrt půvabné golfistky, která si během pětileté kariéry vydělala 6,5 milionu korun, zatím obestírá řada otazníků.

Blasberg objevili policisté v jejím domě v neděli ve tři hodiny odpoledne na základě tísňového volání. Kdo ale telefonoval, je předmětem vyšetřování.

Kdo byla Erica Blasberg (✝25)
● narozena 14. července 1984
● golf hrála od 5 let
● byla 2x nejlepší americkou juniorkou
● profesionálkou od roku 2004
● za kariéru si vydělala 6,5 mil. korun
● nejlépe skončila osmá v roce 2008

Policie zatím k případu nesdělila žádné bližší podrobnosti. Otec hráčky Mel Blasberg naznačil, že může jít o sebevraždu.

„Na první pohled to vypadá, že si mohla vzít život. Ale na druhou stranu je na její smrti něco velice, velice podivného,“ řekl Blasberg. „Čekáme na výsledky vyšetřování.“

„Zprávou o smrti Eriky jsme zdrceni. Byla to nejen skvělá hráčka, ale především milující dcera a velice skromná dívka s dobrým srdcem. Bude nám ohromně chybět,“ uvedl manažer hráčky Chase Callahan v tiskovém prohlášení.

Zdá se, že s Blasberg nebylo poslední dobou něco v pořádku. Svou profesionálně vedenou webovou stránku aktualizovala naposledy více než před rokem a její profil na sociální síti Twitter je zrušen.

Krásná Erica Blasbergová v pětadvaceti letech záhadně zemřela
Krásná Erica Blasbergová v pětadvaceti letech záhadně zemřela


Divné také je, že se Blasberg v letošní sezoně zúčastnila jediného turnaje. Před dvěma týdny hrála v Mexiku a obsadila 44. místo.

„Je to velká rána pro ženský golf. Hráčky na LPGA jsou si dost blízké a měly Eriku v oblibě. Prožíváme hluboký smutek,“ řekl mluvčí LPGA Tour David Higdon.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud