8. srpna 2010 • 23:11

Čejka první titul nezískal, chyběly dvě rány

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý golfista českého původu Alex Čejka první titul na americkém okruhu PGA Tour ani při svém 228. startu nezískal. Na turnaji v americké Veroně neudržel vedení, v němž byl po druhém i třetím kole.



Dnes obešel osmnáct jamek v paru hřiště a nakonec obsadil dělené třetí místo. Na vítězného Američana Billa Lundeho ztratil dvě rány.

Devětatřicetiletý Čejka se do čela pořadí dostal po druhém kole a náskok držel i po třetí části podniku s dotací čtyři miliony dolarů. Před posledním kolem měl rodák z Mariánských Lázní na kontě 201 úderů, druhý Američan Chris Midland zaostával o dvě a třetí Billy Mayfair tři rány.

Ve finálovém kole sice Čejka nezopakoval kolaps jako už několikrát ve své kariéře, ale nedokázal se dostat do minusových čísel a finišující Lunde byl nad jeho síly. Klíčový okamžik přišel na sedmé jamce, kde zahrál doublebogey (dvě nad par), další ránu ztratil ještě na čtrnáctce.

Čejka už měl premiérový triumf na okruhu PGA na dosah loni. Na Players Championship v Ponte Vedra Beach vedl před posledním kolem o pět ran, ale nakonec se propadl na deváté místo.

Jeho nejlepším výsledkem jsou dvě druhá místa, letos se na turnajích dokázal třikrát dostat do první desítky. Další umístění v TOP 10 mu pravděpodobně zajistilo hrací kartu pro příští sezonu, na vítězství ale dál čeká.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud