11. července 2011 • 00:00

Odměna za vynesení sudu na hrad Lukov = 60 piv.

Prezentace klienta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přijít si s kamarádem na slušnou zásobu 60 piv je lákavá představa. Bez práce to sice nepůjde, ale stačí sebrat odvahu, naložit na záda sud s pivem Radegast a vynést jej z Lukova u Zlína na stejnojmenný hrad.



Jasně že to nebude úplně jednoduché. O to lépe ale budou piva chutnat. Místo na startu unikátního závodu Radegast Zlínský šerpa lze získat registrací na stránkách www.radegast.cz.

Pak už stačí se s kamarádem postavit na start, naložit si na záda dřevěný šerpský nosič s padesátilitrovým pivním sudem a vyrazit na trať. Jak už to tak u hradů bývá, i ten v Lukově je na kopci. Během závodu se mohou oba členové libovolně střídat. Je jasné, že bez vzájemné pomoci a ochoty se obětovat jeden pro druhého, to nepůjde.

Odměna v cíli ale bude stát za to. Není nic lepšího, než pocit z výborně odvedené práce a překonání sama sebe. Tento neskutečný zážitek už účastníkům závodu nikdo nikdy nevezme. A na oslavu bere každý tým, který dorazí do cíle ve stanoveném časovém limitu, 60 piv Radegast. Ten s nejlepším časem dokonce 240 půllitrů.

Radegast Zlínský šerpa není zážitkem jen pro účastníky závodu, ale také pro diváky. Na hřišti v Lukově bude připraven zajímavý doprovodný program, ve kterém nebudou chybět kohoutí zápasy, hokej či kuželky. Čepovat se bude dobře vychlazený Radegast a o dobré jídlo nebude nouze.
Závod startuje úderem 11. hodiny. Vyhlášení výsledků proběhne na hřišti v Lukově v 18 hod.

Závod Radegast Zlínský šerpa patří do seriálu šerpských závodů, během kterých odvážlivci vynášejí pivní sudy na různá místa na Moravě. Během letošního léta zamíří závod ještě do Ostravy. Závod, který je minimálně v evropském měřítku naprosto unikátní, přináší Radegast.  

Závod Radegast Zlínský šerpa
Závod Radegast Zlínský šerpa

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud