22. března 2019 • 13:16

Jezdecký festival nabídne napínavé závody i atraktivní exhibice

Autor: pap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špičkové výkony jezdců i koní nabízí od pátku velkolepý Jezdecký festival. V areálu v Královicích u Slaného se při akci, kterou podpořila také Česká jezdecká federace, představí se svými čtyřnohými parťáky několik stovek závodníků.



Na pořadu je celkem 27 soutěží ve čtyřech jezdeckých disciplínách, navíc je připraven také bohatý doprovodný program, diváci se mohou těšit mimo jiné i na vystoupení účastníků loňských Světových jezdeckých her v americkém Tryonu.

Hned v pátek se postaví na start závodů na tři stovky jezdců. K vrcholům prvního dne, který začne již brzy ráno, budou patřit parkurová Velká cena Czech Equestrian Teamu, soutěž Mini-Maxi, při níž koně překonávají překážky vysoké i přes 160 centimetrů, a také zábavná show Jump and Drive.

Během Jezdeckého festivalu rovněž vyvrcholí Zimní jezdecký pohár, prestižní seriál halových závodů v parkurovém skákání a spřežení, ve kterém účastníci sbírali body v průběhu celé zimy. Jeho finálové soutěže se uskuteční v sobotu od 8 hodin, kdy se ve dvou kolech utká dvacet nejlepších jezdců v každé z celkem šesti kategorií.

Napínavá klání zpestří atraktivní vystoupení voltižní skupiny z Jezdeckého klubu Albertovec či volná sestava úspěšné reprezentantky v drezuře Terezy Hábové. Diváci se mohou těšit i na show chladnokrevných koní ze Zemských hřebčinců Písek a Tlumačov.

Nedělní program začne v 9 hodin a bude věnován především estetickým disciplínám, tedy voltiži a drezuře. Své umění předvedou kromě jiných i Kateřina Kocurová a Jan Hablovič, kteří reprezentovali Česko na zmíněných Světových jezdeckých hrách v USA. Těch se účastnila i paradrezurní jezdkyně Anastasja Vištalová, účastnice paralympiády v Riu de Janeiro, která se rovněž představí během nedělního programu.

Jezdecký festival se uskuteční již pošesté, poprvé ho však hostí Královice a znovu ho výrazně podpořila Česká jezdecká federace. Předchozí ročníky se konaly v Lysé nad Labem. „Areál v Královicích patří k nejmodernějším v České republice, takže jsem přesvědčena, že festival proběhne k naprosté spokojenosti závodníků i fanoušků a opět jim přinese spoustu zážitků. Těší nás, že se při této akci prezentuje veřejnosti na jednom místě hned několik jezdeckých disciplín, které naše federace zastřešuje. Diváci ani účastníci se rozhodně nebudou nudit,“ zve zájemce Olga Plachá, prezidentka České jezdecké federace.

Vstupenky pro jednotlivce budou na místě za 100 korun a pro rodiny s dětmi za 200 korun. Prostřednictvím sítě GoOut jsou o 50 % levnější.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud