8. května 2022 • 19:18

Badmintonový tým z Benátek nad Jizerou získal devátý extraligový titul

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligový titul v kategorii badmintonových smíšených týmů získal BK 1973 Benátky nad Jizerou. Obhájci titulu si poradili ve finále se STAVOS Brno Slatina. Stačili jim k tomu čtyři výhry, to brněnský domácí tým zaznamenal pouze jedno vítězství. Benátky tak získaly devátý extraligový titul. „Vytvořili jsme super tým, hráči si rozuměli. V příští sezoně budeme usilovat o desáté prvenství, ale nerad to takhle plánuji. Určitě chceme být nadále silní,“ prohlásil Petr Martinec, kapitán vítězného týmu. Třetí místo vybojovali hráči z Plzně.



Badmintonisté z Benátek se nejvíce nadřeli v semifinále, když o postup do finále rozhodoval sedmý závěrečný zápas. V něm klíčový bod získali dánští badmintonisté Kjaer Rasmus a Mikkel Mikkelsen, kteří si poradili s dvojicí Pavel Drančák a Ivo Stoklas. To brněnští hráči si v semifinále poradili s Plzní 4:1 na zápasy.

Vstup do nedělního finále se povedl Benátkám, když ve smíšené čtyřhře vyhráli Rasmus s Estonkou Rüütel Helinou. Kvality potvrdil také Mikkelsen, který je 22. nejlepším deblistou světa. Společně s Pawelem Smilowskim si poradili s Josefem Cirókem a Tadeášem Brázdou. Za brněnskou Slatinu snížila Velšanka s polským pasem Jordan Hart, která porazila Maďarku Agnes Körösi.

Další bod pro Benátky přidal Cristian Savin, jemuž Brázda kvůli zranění nedohrál utkání. Klíčová pro další vývoj byla druhá čtyřhra mužů, ve které porazil Dán Rasmus společně s českým hráčem Cristianem Savinem soupeře Milana Ludíka a Poláka Lukasze Morena. A to v pěti setech. „Tenhle duel společně se smíšenou čtyřhrou považuji za velmi důležitý. Očekával jsem vyrovnaný zápas, věděli jsme, kde je silnější Slatina a kde máme sílu my. Jsem moc rád, že jsme získali titul v sezoně, která byla poznamená také koronavirovou pandemií,“ prohlásil Martinec.

Kvůli kolizi s Thomas & Uber Cupem a také kvůli sobotnímu finále polské ligy musely týmy oželet start některých opor ze zahraničí. V květnu se čeká další vrchol sezony, a to domácí šampionát dospělých v pražské O2 universum.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud