2. dubna 2008 • 00:00

Futsalisté hráli pouze nerozhodně

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českým futsalistům vstup do dvouzápasové baráže o účast na MS nevyšel. V domácím utkání sice nad Rumuny vedli, ale soupeř vyrovnal na konečných 1:1 a vypracoval si lepší výchozí pozici pro odvetu.



Českým futsalistům vstup do dvouzápasové baráže o účast na mistrovství světa nevyšel. V domácím utkání v pardubické ČEZ Areně sice nad Rumuny vedli, ale soupeř vyrovnal na konečných 1:1 a vypracoval si lepší výchozí pozici pro odvetu, která se bude hrát 15. dubna na jeho hřišti. Do dnešního utkání nezasáhl zraněný Roman Mareš, pod jediný gól domácích se podepsal jeho bratr Michal. První poločas ovládl taktický boj, soupeři se nechtěli dopustit zásadní chyby, která mohla být rozhodující pro obě utkání. Čechům patřil úvod, Rumunům druhá desetiminutovka. Na obou stranách ale brankáři dokázali své týmy podržet. Domácí vedli po skvělé individuální akci Michala Mareše, po níž si dezorientovaný Sotarca vstřelil vlastní gól. Jenže Češi nedokázali vždy uhlídat technicky zdatné hosty a osm minut před koncem Lupu vyrovnal. Blízko k výhře měla obě mužstva. Rešetár nastřelil ve 36. minutě břevno, podobně se vedlo soupeři - Loani ve 12. a Stoica ve 29. minutě trefili tyč. Trenér českého výběru Tomáš Neumann uvedl, že Rumuni se předvedli v Pardubicích svým obvyklým způsobem. "Znovu se ukázalo, že nám jejich styl nesedí. Zvlášť ve chvíli, když se stáhnou do defenzivy," řekl kouč a vyslovil naději, že v odvetě by soupeřův styl mohl českému týmu více sedět. "Budeme hrát odzadu, spoléhat na brejky a díky návratu Romana Mareše k tomu budeme mít i vhodné hráče," uvedl Neumann, jenž věří, že naděje jeho mužstva na účast v Brazílii není ztracena.


Česká republika - Rumunsko 1:1 (0:0) Branky: 24. vlastní Sotarca - 32. Lupu. Rozhodčí: Šabanov (Rus.), Remin (Běl.). Diváci: 2108. Sestava ČR: Meller - Dlouhý, M. Mareš, Filinger, Sluka, Štorc, Frič, Rešetár, Novotný, Sláma, Janovský. Trenér: Neumann.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud