26. září 2008 • 10:17

Získá Kamínková desátý titul?

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Kuchta utekl do sóla a přeloboval Fryštáka. Senzační gól, 0:1
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

O unikátní desátý titul v řadě bude při slavných Běchovicích, mistrovství České republiky v silničním běhu, usilovat Petra Kamínková.



Už 112. ročník tradičního desetikilometrového závodu z Běchovic do Prahy se poběží v neděli opět od patníku na 13. kilometru českobrodské silnice až na Žižkov. Mezi muži naopak o obhajobu loňského titulu nebude usilovat Jan Kreisinger.

Kamínková se již loni nechala slyšet, že si nedělá ambice na traťový rekord, ale desátý titul ji láká. Navíc jí to ulehčí skutečnost, že na startu nebudou loňské medailistky Vendula Frintová a Lenka Všetečková.

"Hlavní soupeřky vidím v Ivaně Sekyrové, Martě Fenclové a Lucce Müllerové, která mě porazila na pětce na dráze," řekla serveru atletika.cz Kamínková, jež se v úvodu sezony potýkala se zraněním, ale už je prý fit. "Byla bych moc ráda, kdyby mi to vyšlo," věřila v rekordní zápis.

Do pořadí mohou promluvit vrchařky Eva Milesová a Helena Poborská, raritou bude start chodkyň Barbory Dibelkové, Lucie Pelantové a olympioničky Zuzany Schindlerové.

V závodě mužů nebude vedle Kreisingera na startu ani loni stříbrný Vít Pavlišta, favoritem by tak mohl být loni třetí Daniel Fekl. Poběží i veterán Róbert Štefko či kvalitní vrchař Petr Pechek.

Ženy vyběhnou na trať v 11:00, muži v poledne.

Články odjinud


Články odjinud