5. října 2008 • 17:27

Ostrava vyhrála druhé finále

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výborný výkon nadhazovače Borise Bokaje zajistil baseballistům Arrows Ostrava v druhém extraligovém finále vítězství 3:1 nad obhájci titulu Draky Brno. Stav série na tři vítězství je nerozhodný 1:1.



Ostravané budou mít v dalších dvou duelech příští sobotu a neděli výhodu domácího prostředí.

Draci vsadili tentokrát na nadhazovače Petra Minaříka, proti kterému ale soupeř uhrál v třetí směně dva body a ve čtvrté přidal další. Po těchto nezdarech Minaříka vystřídal Jakub Toufar, který už ostravským baseballistům nepovolil ani bod.

Pálkaře Draků s přehledem házející Bokaj příliš nepustil do hry, domácímu týmu se podařily pouze čtyři úspěšné odpaly oproti devíti zásahům soupeře. Jediného dílčího úspěchu dosáhli obhájci titulu v sedmé směně, když po chybě ostravské obrany doběhl pro bod Tomáš Polanský.

"S dnešním výkonem na pálce nemohu být spokojen. Bokaj nás vymazal. Ale ještě více mě trápí chyby ve třetí a čtvrté směně, kdy jsme inkasovali body. Minařík nebyl v optimální formě a soupeři se proti němu dařilo. V tom vidím klíč ve výsledku tohoto zápasu," poznamenal kouč Draků Arnošt Nesňal.

"Chtěli jsme v Brně vyhrát minimálně jeden zápas, což se nám podařilo. I v sobotu bylo utkání vyrovnané, chybělo nám trochu štěstí. Ze začátku měli Draci několik úspěšných zásahů, změnil jsem styl nadhazování, což pomohlo," řekl po utkání Bokaj, jenž odehrál bez vystřídání celý zápas.

Výsledek:
AVG Draci Brno - Arrows Ostrava 1:3 (stav série 1:1).

Články odjinud


Články odjinud