20. prosince 2008 • 23:47

Bestie z východu zdolala dědečka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský boxer Nikolaj Valujev obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBA. Amerického vyzyvatele Evandera Holyfielda porazil v Curychu na body u dvou ze tří rozhodčích.



Valujevovi se pro jeho obrovskou postavu přezdívá Bestie z východu, Holyfield byl v duelu ve svých 46 letech tak trochu v roli dědečka. Pokud by zvítězil, stal by se nejstarším borcem v historii, který by nad hlavu zdvihl pás mistra světa. Jenže...

Jelikož nebyl v průběhu duelu ani jeden z boxerů knokautován, a dokonce ani počítán, musely rozhodnout o držiteli pásu WBA body rozhodčích. Portorický sudí označil zápas za nerozhodný 114:114, zbylí dva přisoudili výhru obhájci titulu.

U italského rozhodčího vyhrál Valujev 116:112, Švéd viděl duel vyrovnaněji (115:114). Ani tento verdikt se ale divákům v Curychu příliš nelíbil, neboť cítili, že Holyfield byl minimálně vyrovnaným soupeřem.

Ruský obr tak potvrdil papírové předpoklady a výraznou výškovou i váhovou převahu pouze částečně. Duel pro něj nebyl vůbec jednoznačný a šestačtyřicetiletý Američan, který se mohl stát nejstarším mistrem světa v historii, dokázal svému soupeři vzdorovat po celých 12 kol.

PŘEČTĚTE SI:
Holyfield vyzývá obra Valujeva

Holyfield využíval své atletické postavy a rychlých nohou k tomu, aby jej soupeř netrefil. Když už se k Valujevovi přiblížil, dokázal většinou 213 cm vysokého soupeře zasáhnout a rychle se opět vzdálit.

"Byl jsem překvapen, jak dobře byl Holyfield připravený," složil ještě v ringu poklonu svému soupeři Valujev. Američan se nad výsledkem jen pousmál: "Jsem hlavně rád, že jsem předvedl to, co ode mě lidé očekávali. Vítězství bylo na dosah, ale rozhodčí to zkrátka viděli jinak," dodal.

Pětatřicetiletý Valujev má nyní na svém kontě z 51 duelů padesát výher, jedinou porážku utrpěl loni s Ruslanem Čagajevem. Holyfieldova bilance čítá 54 zápasů, 42 výher, deset porážek a dvě remízy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud