1. května 2009 • 15:33

Emmons: Další mimčo? Až po olympiádě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Olympijská vítězka ve sportovní střelbě Kateřina Emmons, která je od 2. dubna maminkou malé Julie, plánuje další miminko až po olympiádě v Londýně v roce 2012. Nyní chce především dohnat fyzičku pro návrat k velkým závodům.



Šestadvacetiletá rodačka z Plzně to řekla v rozhovoru pro Uzlíček, multimediální časopis pro těhotné ženy a maminky s dětmi, který má ČTK k dispozici.

S manželem Matthewem, rovněž předním světovým střelcem, se rozhodla dítě vychovávat v Americe, ale porod si odbyla v Čechách. I proto, že zdejší nemocniční prostředí jí prý bylo známější.

Ve srovnání s narozením dcery jsou podle ní všechny medaile úplně bezcenné. Na miminko se prý těšili oba, i když Kateřina Emmons údajně přemlouvala asi víc. Nicméně chtěli počkat s těhotenstvím až po olympiádě.

Nakonec však všechno dopadlo jinak. Když šťastná střelkyně oznamovala novinářům plánovanou kratší sportovní pauzu, byla již těhotná. "Chtěli jsme počkat, až budu těhotná alespoň pár měsíců, abychom něco nezakřikli," řekla Emmons.

Otěhotnět se jí prý podařilo prakticky ihned. "Rozhodli jsme se tomu dát volný průběh a za měsíc už jsme se radovali. Nečekali jsme to tak rychle, ale o to větší radost jsme měli," řekla Emmons.

V průběhu těhotenství prý přibrala 15 kilogramů, po porodu jí zůstala polovina. "Shazování neřeším, to přijde časem samo, až se začnu víc hýbat. Nějaká kila navíc jsou pro kojící maminku normální a myslím, že je to i zdravé," prohlásila v rozhovoru pro časopis, který vyjde 11. května.

Manželé Emmonsovi se svou novorozenou dcerkou
Manželé Emmonsovi se svou novorozenou dcerkou


Zároveň ale připustila, že cvičí hlavně cviky na oblast břicha a pánve a doufá, že už brzy bude dost připravená na to, aby si mohla jít i na chvíli zaběhat.Nechtěla prý sama sebe strašit, a tak se raději nevyptávala ostatních maminek na průběh porodu.

"Bát jsem se začala, až když si sestřička říkala, že kontrakce mám stále ještě slabé. Přitom už jsem skoro ani nemohla chodit! To mě začalo trochu děsit, jak moc to má ještě bolet. Ale brzy nato mi praskla voda a malá byla zanedlouho na světě," přiznala Emmons.

Julie Emmons prý bude vyrůstat v klasické bilingvní rodině. "Manžel na ni bude mluvit anglicky a já zase česky," uvedla sportovkyně. Dodala, že dcerce toho chtějí s manželem hodně předat - hlavně to, aby věděla, jak vypadá šťastná rodina.

Střelbu jí vnucovat nebudou, oba dokonce doufají, že se rozhodne pro něco jiného.Návrat k velkým závodům plánuje Kateřina Emmons na příští rok. Nejdřív prý musí dohnat fyzičku, a když to dobře půjde, představí se už na mistrovství Evropy v březnu příštího roku.

Na otázku, kde bude malá Julie, až bude závodit, odpověděla: "Chůvy určitě neplánujeme! Naštěstí máme babičky, které budeme brát s sebou na závody. Pobyt a cestu jim budeme moct zaplatit díky sponzoringu známé společnosti, která mě vzala pod svá křídla."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud