29. května 2009 • 22:21

Box se nekoná, Čagajev má žloutenku!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxerský duel mezi Ruslanem Čagajevem a Nikolajem Valujevem o profesionální titul organizace WBA v těžké váze se v sobotu neuskuteční. Při obligátní lékařské prohlídce před zápasem byla v Čagajevově krvi zjištěna žloutenka typu B.



"Čagajev nesplňuje lékařské podmínky Finské boxerské federace," citovala bez bližších podrobností jednoho z finských funkcionářů agentury AP. V souladu s místními zákony bylo zrušeno všech 11 naplánovaných duelů, historicky první galavečer s boxerským soubojem o titul mistra světa na finském území tak skončil fiaskem.

Čagajev podle SID trpí nemocí delší dobu. Už v říjnu 2007 kvůli ní musel zrušit duel s mistrem světa organizace WBO Sultanem Ibragimovem z Ruska. Podle Michaela Ehnerta, lékaře Uzbekovy stáje Universum, ale nemoc už není nakažlivá. Valujevova strana si pro jistotu ještě vyžádala jeden test, který teď údajně prokázal, že drobné nebezpečí přenosu přece jen existuje.

"Strašně rád bych tenhle zápas absolvoval, ale za těchto okolností to není možné," konstatoval ruský obr Valujev. "Naší prioritou je Nikolajovo zdraví. A to nebylo garantováno," doplnil šéf jeho stáje Sauerland Chris Meyer.
Valujevovým cílem přitom bylo deklasovat Čagajeva a odčinit nečekané zaváhání z dubna 2007. Jejich odvetný souboj byl přitom už dvakrát zrušen kvůli zraněním uzbeckého boxera.

Pás organizace WBA momentálně drží oba, neboť Valujev jej vybojoval v dalších soubojích, v době, kdy byl Čagajev oficiálně zraněný. Přidělen mu však byl pouze dočasně, provizorně.

Valujevova porážka před více než dvěma lety byla nečekaná. Obecně se totiž předpokládalo, že 213 cm vysoký Valujev soupeře porazí. Dvanáctikolovou bitvu však na body prohrál.

"Pořád na to myslím a straší mě to," přiznal Valujev, který se velmi těšil, že dojde ke sjednocení současných dvou pásů šampiona WBA. "Nikdo nechápe, jak je to možné. Po sobotě však bude už jen jeden šampion - já," hlásil sebevědomě pětatřicetiletý rodák z Petrohradu, který má na svém kontě 50 výher v profiringu. Čtyřiatřicet z nich vyhrál před limitem. Prohrál pouze s Čagajevem, který dosud z 26 duelů žádný neprohrál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud