16. září 2015 • 22:48

Nové logo, cíl i název. Florbalová supersezona začíná o víkendu

Autor: Tadeáš Provazník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve zcela nové podobě tak vstoupí tento víkend do již 23. sezóny florbalová Superliga. K tomu během dvou měsíců dva prestižní mezinárodní turnaje, Pohár mistrů v Mladé Boleslavi a o měsíc později Euro floorball tour v Brně.



Ještě v úterý večer nebylo jasné, za jakých podmínek začne nová florbalová sezóna. Nakonec se mění extraliga v Superligu. "Jsme velice motivováni, jakou bude mít florbal sledovanost a popularitu, vzhledem k našemu novému sponzoru by navíc byl florbal lehce zaměnitelný s hokejovou extraligou“ sdělil prezident Českého florbalu Filip Šuman. Kvůli tomu se tak mění název soutěže na Tipsport Superligu.

V rámci rozšíření povědomí florbalu po celé republice budou superligové týmy sehrávat některé zápasy mimo své domovské haly. První takový zápas proběhne mezi Chodovem a Vítkovice 1. listopadu ve Svitavách.

Čtyři nejlepší zástupci soutěže mužů a žen se také představí na Poháru mistrů, který se hraje od 2. do 4. října v Mladé Boleslavi. V mužské kategorii nastoupí mistrovský Tatran Střešovice a domácí Mladá Boleslav, v ženské kategorii vítezky Superfinále z Chodova a Herbadent Praha 11 SJM. "Pohár mistrů přinese opět změnu systému. Pro české fanoušky to znamená takový fantastický pátek.

Nebude se hrát v základních skupinách, ale všechny čtyři české týmy zasáhnou do nového systému bez možnosti oprav," prohlásil Šuman. A do konce roku čeká Českou republiku ještě jedna důležitá událost. Od 6. Do 8. listopadu bude Brno hostit Euro floorball tour 2015, což bude poslední domácí akce reprezentace před mistrovstvím světa 2016 v Lotyšsku.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud