Jan Podroužek
16. května 2013 • 17:42

Utancuje Tango suverénní Chrudim? Ta chce slavit posedmé za sebou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Suverenita futsalové Chrudimi už musí soupeře štvát. Pro ligový titul si ERA-PACK došel šestkrát po sobě, celkově jich má osm a teď je ve finále znovu. Proti němu stojí tým, který poslední část play off okusí poprvé ve své historii - Tango Brno. Favorit je jasný...



Proleťte si soupisky obou mužstev, které se potkají ve finále. Vyjde vám jasný výsledek. Aby brněnské Tango „utancovalo“ Chrudim a vyhrálo ligu, musel by se stát zázrak. „Chrudim patří k osmi nejlepším týmům v celé Evropě,“ potvrzuje trenér Tanga Marian Berky. „Ale kůži zadarmo nedáme.“

Chrudim se pravidelně účastní nejprestižnější evropské futsalové soutěže UEFA Futsal Cup, stojí na reprezentantech Romanovi a Michalu Marešových, Lukáši Rešetárovi nebo na čtyřech brazilských „hračičkách“. Přesto Berky vidí aspoň nepatrnou možnost, jak suveréna zastavit.

„Odešel jim trenér Cacau,“ povídá. Brazilský kouč vybojoval na konci dubna vítězství v Lize mistrů s kazašským Kairatem, kam si odskočil pouze na Final Four, v únoru byl zase prestižním magazínem FutsalPlanet.com pasován do desítky nejlepších trenérů na světě.

„Vyhrát nad Chrudimí je pro nás velká výzva, ale věřím, že se nám to podaří,“ vykládá Berky. Aby si ale se svými svěřenci došel pro mistrovský pohár, musí v letošní sezoně neporaženou Chrudim srazit ve finálové bitvě celkem třikrát. Statisticky má Tango ale našlápnuto spíš ke druhému místu. V minulých ročnících se tým umístil postupně na pátém, čtvrtém a naposledy třetím místě. Zajímavá posloupnost. Tango chce ale dvojku přeskočit.

„Recept se dá najít. I slabší přece může porazit silnějšího, jen nesmíme být přemotivovaní. Probereme náš taktický záměr a připravíme se i po psychické stránce,“ tvrdí Berky.

Začíná se v pátek v 16:30 v Chrudimi, hraje se na tři vítězné zápasy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud