10. prosince 2015 • 10:03

České futsalisty čeká bitva s Kazachstánem. Vsadili na dřevo

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští futsalisté vstupují v Chomutově do kvalifikace o postup do baráže MS. Prvním soupeřem Česka je 16.30 Kazachstán, tým vedený známým koučem Cacauem, jenž působil i v tuzemsku. Zápas je speciální i v tom, že se bude hrát na dřevěné palubovce.



Předseda Komise futsalu Otakar Mestek si před startem kvalifikace pochvaloval přístup chomutovské radnice, která podle něj futsal hodně podpřila. "Spolupráce je perfektní. Děkujeme za halu, pomoc s hotely a i propagaci na městských místech. Do Chomutova jsme šli cíleně," věří Mestek, že i výborné podmínky mimo hřiště pomůžou reprezentaci k úspěchu.

"Pomůže nám podpora města i to, že v Chomutově po sportu hlad. Vyzkoušela si to fotbalová asociace s ženským fotbalem, když t nedávno hostili Italky. Přišlo asi čtrnáct set fanoušků, což není v ženském fotbale samozřejmostí,“ připomněl Mestek.

I na kvalifikaci by chtěl předseda futsalu vidět podobnou návštěvu. „Spoléháme, že na futsalovou kvalifikaci přijde hodně lidí,“ řekl a vrátil se k nedělní přípravě s Japonskem: „Přišla solidní návštěva. Doufám, že to ve čtvrtek Chomutov potvrdí, bude plný dům a skvělá atmosféra. Moc se na zápasy těšíme.“

Český tým nakonec odehraje kvalifikaci na dřevěné palubovce, která je součástí chomutovské sportovní haly. „Hala a palubovka se hráčům tolik líbí, že se rozhodli nepokládat televizní modrou palubovku. Povrch vypadá velmi dobře i s kontextem haly, takže ani televizní divák neutrpí,“ slíbil Mestek.

Češi budou podporu publika nejspíš potřebovat. Třeba podle bookmakerů Chance je favoritem zápasu Kazachstán. Na jeho výhru se dá sázet v poměru 1,65:1, remíza je hodnocena kurzem 5,0 a případné vítězství Čechů bookmakeři hodnotí kurzem 3,28:1.

Vstupné na každý hrací den činí 50 korun, mládež do 15 let má vstup do haly zdarma!

Kvalifikace MS 2016, Chomutov
Česká republika – Kazachstán (10. prosince od 16.30 hodin)
Francie – Slovinsko (10. prosince od 19 hodin)
Slovinsko – Kazachstán (11. prosince od 16.30 hodin)
Česká republika – Francie (11. prosince od 19 hodin)
Kazachstán – Francie (13. prosince od 13.30 hodin)
Česká republika – Slovinsko (13. prosince od 16 hodin)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud