Adam Procházka
10. října 2018 • 08:49

Slavia se brání. Hrdina porušoval smlouvu, tvrdí předseda klubu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již tento pátek se od 18:10 hodin hraje v hale na Podvinném mlýně derby pražských „S“. Utkání dostává náboj již před svým začátkem. Hráč Sparty Antonín Hrdina v úterním rozhovoru pro iSport.cz uvedl, že do Sparty odešel kvůli tomu, že se k němu Slavia nezachovala fér. Futsalová Slavia však na informaci zareagovala a objasnila ji způsobem, jak ji vidí ona, a to jménem osoby nejpovolanější, předsedy Daniela Kolmana. „Jako klub se musíme důrazně ohradit proti skutečnostem uvedeným v rámci rozhovoru s Antonínem Hrdinou. Považujeme je za nepravdivé a poškozující dobré jméno klubu,“ výjádřil se na klubovém webu Slavie její předseda. 



Antonín Hrdina se v rozhovoru nechal slyšet, že je pro něj derby největším zápasem v sezoně a doufá, že se Spartě podaří Slavii porazit. Nicméně se také vrátil ke svému odchodu ze Slavie. „Derby poprvé zažiji z druhé strany, jelikož jsem do Sparty přišel ze Slavie, kde jsem futsalově vyrostl. Nakonec jsem tam musel skončit, jelikož se ke mně nezachovali férově,“ uvedl.

A právě tento výrok, kterým se ohlédl zpětně za svým koncem ve Slavii, vzbudil u klubu ohlas. Slavia se následně k celé situaci vyjádřila a popsala ji ze své strany. „Jako klub SK Slavia Praha se musíme důrazně ohradit proti skutečnostem uvedeným v Deníku Sport, především v nadpisu a v rámci rozhovoru s hráčem futsalového klubu AC Sparta Praha, Antonínem Hrdinou. Nadpis článku a tvrzení v rozhovoru o neférovosti klubu vůči hráči považujeme za nepravdivé a poškozující dobré jméno klubu,“ uvádí v prohlášení na webových stránkách klubu předseda Slavie Daniel Kolman.

„Celou přestupovou kauzu, která trvala několik měsíců, jsme považovali za zcela uzavřenou. Přesto, že se na sociálních sítích objevilo v době jejího trvání několik nepravdivých tvrzení, nepovažovali jsme za důstojné se k nim vyjadřovat a rozdmýchávat zbytečné mediální šarvátky. Považujeme za velmi nešťastné, pro dobré jméno Svazu futsalu, že se opět zbytečně otevírá již uzavřené téma,“ navazuje.

Celé prohlášení SK Slavia Praha futsal naleznete na klubovém webu zde >>>

První neshody začaly podle Slavie mezi hráčem a klubem již během finálové série v roce 2017 mezi Slavií a ERA-PACKem Chrudim. „V rámci historické finálové účasti klubu nemohl sice první utkání série dohrát pro zranění, avšak přes výslovný zákaz druhý den nastoupil ve fotbalovém utkání v divizní soutěži. Udělená sankce za tento prohřešek ho vedla k tomu, aby před sezónou 2017/18 poprvé vstoupil do jednání o přestupu do AC Sparta Praha. Jednání mezi kluby nebylo dotaženo, neboť hráč Hrdina následně změnil názor a požádal o možnost dále setrvat v našem klubu,“ zní v prohlášení předsedy Slavie.

„V lednu 2018 se bez omluvy nedostavil k přátelskému utkání s Piněrolou Bratislava a klubu se ozval až 24 hodin po jeho skončení bez důvěryhodného vysvětlení. Bylo mu sděleno, že za tento závažný prohřešek mu bude udělena další sankce, v souladu s uzavřenou smlouvou. Na to hráč reagoval sdělením, že za Slavii už nikdy hrát nebude, a svévolně se přestal bez omluvy účastnit tréninkových jednotek i mistrovských utkání klubu,“ poznamenal Daniel Kolman na webu futsalové Slavie.

Poté do hry vstoupila Sparta, která požádala o hráčovo uvolnění. Nicméně požadovanou částku ze strany Slavie neakceptovala. Vše nakonec skončilo až u Arbitrážní komise FAČR. Následně se kluby dohodly na jednom z nejdražších přestupů v rámci české futsalové historie.

Nyní v pátek 12. října tak Antonína Hrdinu čeká historicky první futsalové derby v dresu pražské Sparty. Utkání začíná v Areně Sparta na Podvinném mlýně v 18:10 hodin. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud