19. května 2018 • 19:57

Házenkářky Mostu jsou pošesté za sebou českými mistryněmi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkářky Mostu jsou pošesté za sebou českými mistryněmi. Baník dnes zpečetil zisk titulu domácím vítězstvím 28:24 v druhém finále se Slavií. V úvodním duelu série na dvě výhry "Černí andělé" před týdnem v Praze vyhráli 21:20.



Trenér Mostu Peter Dávid dal před zápasem najevo, že se jeho tým nebude chtít spoléhat na případný rozhodující nedělní duel opět před vlastním publikem. Slavia se však ani na půdě soupeře nechtěla vzdát bez boje a v první půli hrála dlouho vyrovnaně, dokonce i vedla.

Domácím se však v závěru poločasu podařilo odskočit na rozdíl tří branek (17:14), a i když se Pražanky držely stále na dostřel, náskok Severočešky nepustily. Jedenácti góly se pod vítězství Mostu podepsala devatenáctiletá spojka Sára Kovářová, v dresu poraženého celku se osmkrát trefila Hana Kvášová.

Mostečanky přidaly český titul k letošnímu triumfu v česko-slovenské interlize a prodloužily své kralování na domácí scéně, jež začalo v sezoně 2012/13. Slavii porazily ve finále potřetí za sebou a celkově počtvrté, v historické tabulce se sedminásobným českým mistryním z Prahy přiblížily na rozdíl jednoho titulu.

Bronzové medaile získaly házenkářky Veselí nad Moravou. "Panenky" sice před týdnem první duel o 3. místo v Olomouci prohrály, v pátek však sérii s obhájkyněmi bronzu srovnaly a dnešní rozhodující třetí zápas vyhrály 24:22.

Finále českého play off házenkářské interligy žen - 2. zápas:

Most - Slavia Praha 28:24 (17:14)
Nejvíce branek:
Kovářová 11/2, Chmelařová 6, Maňáková 4 - Kvášová 8, Galušková 4/1, Jačková 4. Rozhodčí: Blanar, Haramul. Sedmimetrové hody: 6/3 - 1/1. Vyloučení: 5:4. Konečný stav série: 2:0.

O 3. místo - 3. zápas:

Veselí nad Moravou - Olomouc 24:22 (11:11)
Nejvíce branek: Šustková 6, Olšovská a Vinklárková po 5 - Kubáčková 7/3, Salčáková, Gajdošíková a T. Fračáková po 3. Konečný stav série: 2:1.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud