30. října 2010 • 21:28

Házenkáři vyhráli i druhý zápas kvalifikace ME

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři potvrdili úspěšný vstup do kvalifikace mistrovství Evropy. Po středeční domácí výhře nad Řeckem (33:20) vyhráli utkání s Nizozemskem na jeho půdě 33:25. Nejlepším střelcem byl stejně jako v domácí kvalifikační premiéře Filip Jícha, autor osmi branek. Další kvalifikační duely čekají na národní tým v březnu proti Norsku, na šampionát postupují dvě mužstva ze čtyřčlenné skupiny.



Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří z kraje utkání vedli 2:0, ale bylo to jejich strany poslední vedení, po zbytek zápasu už dominovali hosté. Již ve čtvrtině utkání vedli Češi o osm branek (15:7), v poločase 18:14.

Ve druhém poločase se Nizozemci sice dostali na rozdíl tří gólů, ale favorit ihned zareagoval a zbytek utkání zvládl bez větších potíží.

Celé utkání odchytal brankář Petr Štochl, který operoval za tradiční obranou 0:6. Stínem zápasu je zranění Jana Sobola, který byl po úderu do obličeje odvezen na kontrolu do místní nemocnice, ale jeho zranění by nemělo být vážné.

Trenér Martin Lipták proto mohl být spokojen. "Nevěděli jsme, zda Nizozemci hned od začátku vyrukují s osobní obranou na Filipa Jíchu, ale místo toho začali s očekávanou obranou 0:6. V prvním poločase jsme ještě udělali pár obranných chyb, ale ve druhé jsme zdramatizování nepovolili," řekl.

"Hráli jsme šedesát minut v tempu, dávali jednoduché branky. Soupeř sice nemá špatný tým, ale dnes proti nám zkrátka neměl šanci," okomentoval průběh druhého kvalifikačního vystoupení kouč.

Nizozemsko - Česko 25:33 (14:18)

Sestava a branky Česka: Slabý, P. Štochl - Nocar 3, Šulc, Zdráhala, Vraný 3, Kubeš, Jícha 9, Filip 5, Sobol, Horák, Mráz 1, Juříček, Stehlík 5, Motl 1, Sklenák 6Nejvíce branek Nizozemska: Sluijtesr a Konizt po 7, Schmetz 3.

Rozhodčí: Schaller, Wutzler (oba Něm.).
Sedmimetrové hody: 1/1 - 5/4.
Vyloučení: 7:4.
Diváci: 1000.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud