Ondřej Němec
19. listopadu 2021 • 04:50

KARLOS SHOW o olympiádě a černém humoru: Už mám odsezeno

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připomínka největšího sportovního svátku. Takové bylo hlavní téma nového dílu Karlos show. Bojovník a moderátor v jedné osobě Karlos Vémola si totiž jako hosty pozval dva olympijské hrdiny. Slalomový kanoista Lukáš Rohan ukořistil pro český tým vůbec první medaili (stříbrnou) z Her v Tokiu a David Drahonínský, který je od sedmnácti let na vozíčku, o několik týdnů později vybojoval zlato v paralympijské lukostřelbě.



Oba hosté v show přiblížili své sporty a nešetřili přitom humorem. Už když jim Vémola na uvítanou naléval svou Vémolici, což je speciální drink ze suplementů značky Extrifit, poznamenal Drahonínský: „Aby mě to nezvedlo z vozejku.“

Úspěšný paralympionik pak odvyprávěl příběh o tom, jak přišel ke svému úrazu.

Do šestnácti let žil velmi aktivní život, hrál fotbal, hokej, byl dobrovolným hasičem, chodil do skautského oddílu a hlavně dělal taekwondo. Vše se ale změnilo 6. dubna 1999, kdy si šel lehnout po návratu z tréninku. Celý život totiž trpí náměsíčností. A právě v tomto stavu toho večera spadl z balkónu třetího patra. Při pádu si poranil páteř, slezinu a játra. Nejprve byl chromý téměř na celé tělo, později došlo ke zlepšení, poranění míchy má však trvalé následky, jeho diagnóza je kvadruplegie.

„Kdyby se to nestalo, tak nemám doma sbírku medailí z paralympiád,“ zakončil vyprávění lukostřelec, který na Hrách nasbíral už šest medailí (dvě zlaté, tři stříbrné a jednu bronzovou).

Drahonínský několikrát odboural publikum svým černým humorem. „To budeme muset prostříhat, jinak mě za tohle zavřou,“ reagoval v jednu chvíli na drsné vtípky Vémola.

„No, mě zavřít můžou, že jo, já už mám odsezených dvaadvacet let,“ rozesmál všechny opět sportovec.

Rohan: Medaile je motivace, žiju přítomností, ale budoucnost u vody nevidím
Video se připravuje ...

Drahonínský: Pořád mám rezervu, koncentrovat se mi pomohla sportovní koučka
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud