Marek Stodůlka
12. září 2019 • 12:15

Diamantový čávo vs. Pirát! Bitva o Bratislavu otřese největší halou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovensko čeká souboj o krále metropole. Jeden z nejočekávanějších zápasů MMA turnaje Oktagon 14, který se uskuteční v sobotu 14. září, totiž dostal podtitul Bitva o Bratislavu. Právě odsud totiž pocházejí oba aktéři Samuel „Pirát“ Krištofič a Robo „Diamantový čávo“ Pukač. Pro domácí fanoušky tak půjde o extrémně zajímavé srovnání sil. Turnaj vysílá od 20:00 stanice 02 TV Sport.



Bojovníci Samuel Krištofič a Robo Pukač patří k tomu nejlepšímu, co může asociace Oktagon MMA nabídnout ve velterové váze. Oba se navíc hrdě hlásí ke svému bratislavskému původu.

Oktagon 14 na O2 TV Sport
Galavečer Oktagon 14 sledujte na O2 TV Sport v sobotu od 20:00. Více zde>>>

Poté, co vyhráli poslední zápasy, nebylo pochyb, že plánovaný turnaj ve slovenském hlavním městě našel perfektní duel. „Je to vážně bomba, splněný sen, že budu mít zápas v Bratislavě ve velké vyprodané aréně,“ říká v oficiálním promovideu organizace Pukač. 

Diamantový čávo, jak si nechává sedmadvacetiletý bijec říkat, se do klece vrátil po téměř třech letech na konci loňského roku. Po dlouhé pauze ještě nezaváhal, porazil talentovaného Jana Janku na body a poté knokautoval zkušeného Tomáše Kuželu.

Triumfem si je jistý i v nadcházejícím střetnutí. „Piráta považuji za lepší průměr. Co se však týká té technické stránky, tam jsem určitě na koni,“ uvedl sebevědomý Slovák pro web sport24.sk.

Šampion druhé série televizní reality show Oktagon Výzva prožíval před nedávnem o poznání horší období. Po devíti výhrách ze startu kariéry nezvládl Krištofič tři ze čtyř následujících klání.

Když pak dokázal velmi rychle ukončit brazilského soupeře, vysloužil si další šanci prokázat, že patří k tuzemské špičce a nehodlá ji opustit i přestože není úplně fit. „Musím potom dořešit všechna zranění. Tento duel nezruším ani náhodou, užiju si sladkou chuť vítězství a poté se začnu léčit a spekulovat, co dál,“ říká Pirát odhodlaně.

Rivalové disponují neskutečnou dravostí, odhodláním a vůlí, odlišné mají snad jenom zápasnické přednosti. Pukač se cítí lépe na zemi, Krištofič je nebezpečnější v postoji. Očekávané klání, které je vypsáno na pět kol, tak nebude pouze Bitvou o Bratislavu nebo pozici slovenské velterové jedničky, ale také porovnání dvou zápasnických stylů. A bezpochyby se bude jednat o velmi atraktivní zápas, který zaútočí na emoce publika.

Lístky na unikátní turnaj Oktagon 14 v Bratislavě můžete koupit zde >>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud