Marek Stodůlka
28. července 2020 • 18:53

Domluveno! Chabib se po smrti otce představí v UFC už během října

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpráva, na kterou všichni čekali. Chabib Nurmagomedov měl obhajovat pás šampiona lehké váhy proti Justin Gaethjemu, vzhledem ke smrti jeho otce a trenéra v jedné osobě však nebylo jasné, kdy a jestli vůbec se tak stane. Dana White ale rozprášil všechny pochybnosti. „Teď a tady vám říkám, že ten zápas proběhne. Chabib a Gaethje se utkají 24. října,“ prohlásil prezident UFC v rozhovoru pro CNN.



Prošel si složitým obdobím. Rok nezápasil, přišel o otce. Zastavovat ale Chabib Nurmagomedov nehodlá. Adbulmanap Nurmagomedov, který po problémech s plícemi a srdcem zemřel, na následky koronaviru, si přál, aby jeho syn ukončil kariéru s bilancí 30:0. Ruský šampion proto neváhá, a ačkoliv to vypadalo, že by se střet s Justinem Gaethjem mohl odložit, není tomu tak. Prezident slavné ligy potvrdil, že se duelu dočkáme už letos v říjnu na turnaji UFC 254.

„Bylo to pro něj opravdu těžké. Jeho otec pro něj byl hrdinou,“ prozradil Dana White v rozhovoru s televizní stanicí CNN. „Opravdu otce miloval. Měli spolu velmi blízký vztah, a proto to pro něj bylo tak složité,“ popisoval rodinné pouto bojovníka s otcem.

Chabib se měl původně utkat s Američanem Tonym Fergusonem. Kvůli omezením způsobeným pandemií koronaviru však Dagestánec nemohl odcestovat do Spojených států, a tak naskočil jako náhradník Justin Gaethje. K překvapení mnohých fanoušků dostal původní vyzyvatel pořádný výprask, a tak se Nurmagomedovovy plány opět měnily. Místo Fergusona se domluvil střet s Gaethjem.

Koronavirus si však nevybírá a bohužel sebral šampionovi otce, jenž zároveň zastával také roli hlavního trenéra. Proto chtěl neporažený válečník, aby americký bijec zápasil s hvězdným Conorem McGregorem a proti vítězi střetnutí by pak nastoupil sám někdy na konci roku. Gaethje ale rázně odmítl, a tak Chabib přehodnotil původní postoj a podle Dany White bude bojovat už v říjnu. Jedinou otázkou tak zůstává, jestli jej smrt nejbližší osoby negativně ovlivní, nebo nakráčí do klece ještě odhodlanější bijec, než na kterého jsme zvyklí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud