5. září 2020 • 19:25

Ještě poslední jízda! Zkušený Overeem se nevzdává boje o titul

Autor: ms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžko byste hledali zkušenějšího zápasníka. Alistair Overeem se v kleci pral už v minulém tisíciletí a v noci na neděli nastoupí do šestašedesátého profesionálního souboje. Na akci UFC Fight Night 176 vyzve brazilského bijce Augusta Sakaie. Úspěchy posetou kariéru nizozemského bojovníka tak poškozuje pouze dopingový skandál z roku 2012. Galavečer vysílá Nova Sport 2 od 02.00.



Status legendy většinou sportovci získají až po kariéře. Alistair Overeem je však jedním z mála, který se takovým titulem může pyšnit, přestože stále válčí. I ve čtyřiceti letech patří mezi absolutní špičku těžké váhy a nenápadně pokukuje i po nejcennějším triumfu, jenž v jeho sbírce chybí.

Pás měl v minulosti na dosah, jenže přišel tvrdý pád. Místo duelu o titul s Juniorem dos Santosem následovala v dubnu 2012 devět měsíců dlouhá pauza za překročení povolené hranice testosteronu. K pomyslnému trůnu se pak vyšplhal ještě jednou, aby jej zpátky na zem srazil stávající šampion Stipe Miocic. Doslova. V prvním kole se osvalený Nizozemec skácel po salvě úderů.

Alistair Overeem s rodinou
Alistair Overeem s rodinou

Overeem se přesto snu o zlatu v UFC nevzdává. „Ještě poslední jízda,“ napsal na Twitter před soubojem se Sakaiem. Pokud však čtyřicetiletý veterán prohraje, nejspíš s profesionálním zápasením nadobro sekne. V MMA absolvoval 65 duelů, do toho má za sebou zářivou kariéru také v postojových disciplinách. V roce 2010 například triumfoval ve Světové Grand Prix K-1.

O jedenáct let mladší soupeř má naopak vrchol před sebou. Sakai se pyšní úchvatnou bilancí patnácti výher a jediné porážky. V nejslavnější lize pachuť prohry neokusil, i když dvakrát uspěl po těsném rozhodnutí sudích. V noci může přidat nejcennější skalp a ukončit tím éru jednoho z výjimečných bojovníků současnosti.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud