24. ledna 2021 • 11:05

Zlomený McGregor: po prohře šel s berlí, schytal posměšky od Chabiba

Autor: ms, pta
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebyla to jeho první porážka v oktagonu, ale určitě nejpřekvapivější. Conor McGregor se musel smířit s tím, že po hlavním zápase turnaje UFC 257 slavil jeho soupeř Dustin Poirier. Globální megastar MMA padla už ve 2. kole po TKO a tento výsledek hodně bolel. Až tak, že na tiskovou konferenci se irský bojovník dobelhal o berli. Po zápase ještě schytal několik ironických poznámek od svého rivala Chabiba Nurmagomedova.



Všichni jej podceňovali. Experti, sázkové kanceláře i většina fanoušků na sociálních sítích. Dustin Poirier ale předvedl něco nevídaného, ve druhém kole poslal Conora McGregora k zemi salvou úderů. Irský fenomén se na turnaji UFC 257 v Abú Zabí musel poprvé v kariéře sklonit před boxerskými schopnostmi soupeře.

„Mám zlomené srdce, je to těžké přijmout,“ nezakrýval McGregor zklamání. „Teď vlastně nevím, kde jsem,“ přiznal rozčarování.

Poirier taktickým okopáváním nohy sebral soupeři pohyb a v polovině druhého kola jej zasypal údery na pletivu. Výsledek? McGregor se pomalu sesunul k zemi, kde už nebyl schopen se bránit. Poprvé v kariéře tak prohrál jiným způsobem než na škrcení.

Velké problémy dělaly McGregorovi také Poirierovy kopy. „Moje noha je úplně mrtvá. I když jsem si myslel, že to mám pod kontrolou, zasáhl mi přední svaly na noze. Moje noha byla ohrožená a já se tomu nepřizpůsobil, to je celé. Dustin bojoval jako ďábel,“ vysekl poklonu soupeři.

To Poirier si užíval největší triumf své kariéry. „Byl jsem zabiják a přišel jsem vykonat popravu. Je to skvělý pocit.“

Hned se začalo mluvit o tom, kdo by mohl být jeho dalším soupeřem v boji o titul v lehké váze. První jméno se nabízí: neporažený Chabib Nurmagomedov, který však v říjnu ukončil kariéru kvůli úmrtí svého otce. Jak se zdá, nedělní zápas ho nepřiměje vrátit se zpátky.

Naznačuje to reakce šéfa UFC, Dana White se hned po zápase s Nurmagomedovem spojil. „Pověděl mi: ´Buď k sobě upřímný, jsem několik úrovní na těmi chlapy, porazil bych je.´ Tak nevím, ale nevypadalo to moc optimisticky, ale uvidíme.“

Sám Nurmagomedov poslal také na svém twitterovém účtu vzkaz McGregorovi, kterého porazil v říjnu 2018 v památném zápase, po kterém následovala hromadná rvačka. McGregora však nyní přímo jmenoval. „Tohle se přesně stane, když změníte svůj tým, své sparing partnery, kteří z vás udělali šampiona a připravujete se s malými dětmi, daleko od reality.“

Vypadá to, že McGregorova kariéra nyní nabrala sestupný směr – podaří se ji ještě vychýlit vzhůru?

Zničený Conor McGregor po přívalu úderů
Zničený Conor McGregor po přívalu úderů

Vstoupit do diskuse
12
Aktuální události
Články odjinud