25. října 2021 • 13:18

Další soupeř pro Dvořáka. V UFC vyzve mašinu na knockouty z Číny

Autor: ms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Naposledy v květnu se mu měnil soupeř necelých čtyřiadvacet hodin před zápasem. David Dvořák tehdy místo Rauliana Paivy, který ze zdravotních důvodů nemohl po náročném shazování nastoupit, bojoval s Juancamilem Ronderosem. Zvítězil a natáhl šňůru v UFC na tři výhry. Teď už ale žádné změny nechce připustit, a tak radši na dalšího rivala počká do února. Na Su Mudaerjiho z Číny už totiž zaměřil část přípravy.



V posledním duelu se skoro nezapotil. David Dvořák uškrtil po dvou minutách Juancamila Ronderosa jednou rukou. Schytal přitom jenom jedenáct úderů, a tak jej nečekala žádná dlouhá rekonvalescence jako například po lité bitvě s Jordanem Espinosou, při níž si totálně odrovnal nohu. I tak bude ale pauza před jeho dalším představením v UFC dlouhá, Číňan Su Mudaerji ho prověří až na některém z únorových galavečerů.

„Nabízeli nám zápas s Timem Elliottem, ale nechtěli jsme tak narychlo měnit celou přípravu. A to, jestli si dva tři měsíce počkám, mi vůbec nevadí, naopak máme spoustu prostoru se zdokonalit,“ prozradil Dvořák pro deník Sport. K vzájemnému souboji totiž mělo dojít už v prosinci, tréninkový kemp byl proto v plném proudu. Číňan se ale zranil a dřív než v únoru by se nestihl dostat zpět do formy.

„Je to zhruba šest měsíců od posledního zápasu. Mám jich za sebou celkem 23 a nepotřebuji další čtyři za rok. Jestli mám jeden nebo tři, opravdu je mi to jedno,“ vysvětlil Dvořák, proč upřednostnil čekání před odlišným rivalem. „Hlavní je pro mě vyhrát a posouvat se. Tréninkový progres je nejdůležitější, protože jako neporažený budu mít možnost volby. A čím víc se posunu, tím víc budu vyhrávat.“

Výjimečnost Mudaerjiho, jemuž se přezdívá „Tibetský orel“, spočívá v tvrdém postoji a obráceném gardu. Přestože bojuje v nejnižší váze, jedenáct ze čtrnácti vítězství si připsal knockoutem, což je v divizi do 57 kilogramů vzácné. Protivníky trápí zejména velkou variací kopů a rychlým zadním direktem. Stejně jako Dvořák momentálně táhne šňůru tří vítězství v UFC a v žebříčku se nachází na dvanácté příčce, dvě místa za Čechem.

Jasnou slabinou Číňana je naopak boj na zemi. Jeho čtrnáct výher totiž doplňují čtyři porážky, a všechny přišly po páce nebo po škrcení. Komplexní Dvořák, jenž dokáže sbírat úspěchy jak knockoutem, tak submisí nebo na body, by se proto měl snažit přenášet dění bitvy co nejrychleji na podlahu. V jeho neprospěch bude hrát také osmicentimetrový výškový rozdíl, navíc má i o čtyři centimetry kratší rozpětí paží.

Dvořák je momentálně po boku Jiřího Procházky jediným Čechem bojujícím v UFC. Oba zatím drží v prestižní lize stoprocentní bilanci, dohromady nasbírali pět výher bez porážky. Tuzemskou školu MMA doplňuje ještě uzbecký bojovník Machmud Muradov, který do americké organizace také neohroženě vlétl a vyhrál tři duely, pak jej ale v srpnu přemohl specialista na submise Gerald Meerschaert.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud