Marek Stodůlka
17. ledna 2022 • 17:56

Kattar odčinil výprask. Gruzínci zničil obličej, rozdíl ukázala fotka

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledním zápase dostal Calvin Kattar pořádně namláceno. Když vkročil před rokem do klece s Maxem Hollowayem, inkasoval 445 úderů a po bídném výkonu jeho akcie v UFC pořádně klesly. Na sobotní akci UFC on ESPN 32 proto naskakoval proti Gigovi Čikadzemu jako velký outsider. Američan však v Las Vegas v centru APEX naprosto dominoval, zdemoloval Gruzínci obličej a připsal si jasné vítězství na body.



Oba cítili šanci přiblížit se k titulu. Když se zranil Max Holloway a Alexanderu Volkanovskému tak odpadl soupeř pro obhajobu, bijci z pérové divize se začali ozývat. Zejména Giga Čikadze věřil, že by si zasloužil vyzvat šampiona.

„Nejlehčí cesta, kterou si mohl vybrat, je bojovat s Korejskou zombie,“ napsal Gruzínec na Twitter. „Šampion se snaží domluvit tento střet, protože to chce mít jednoduché. Ví, že jsem pro něj ten nejtěžší zápas. Proto se mi snaží vyhnout.“

Zápas Chan Sung Junga, kterému se přezdívá právě Korejská zombie, s australským králem pérové váhy Volanovským nakonec opravdu proběhne. I kdyby tomu tak nebylo, Čikadze by si titulovou šanci stejně nezasloužil.

Na sobotním galavečeru UFC on ESPN 32 utrpěl tvrdou porážku, když jej v hlavním souboji přestřílel Calvin Kattar. Celé rozhodcovské trio nabodovalo všechna kola pro Američana, kterému vycházely zejména jednoduché kombinace direktů a také lokty.

Calvin Kattar se s Gigem Čikadzem potkali po zápase v nemocnici
Calvin Kattar se s Gigem Čikadzem potkali po zápase v nemocnici

„Cítím se úplně na ho*no, ale nikdy mi vlastně nebylo líp,“ začal vítěz pozápasový rozhovor. „Giga je skvělý bojovník. Měl to 7:0 v UFC a nikdo mi nevěřil. Ale to vůbec nevadí, dokud v sebe věříte sami, na ničem jiném nesejde.“

Čikadze letěl pérovou divizí vzhůru. Od září 2019, kdy do věhlasné ligy prvně nakoukl, neprohrál. Na čtyři výhry na body navázal třemi tvrdými ukončeními. Naposledy knockoutoval ve třetím kole brazilského veterána Edsona Barbozu. Na dalšího skvělého postojáře však jeho výkon nestačil.

Kattar vylepšil vlastní bilanci na 23 vítězství a 5 porážek a z páté příčky žebříčku opět poskočí vzhůru. Oba válečníci utrpěli během pětadvacetiminutové řežby několik pohmožděnin a tržných ran.

Zejména Čikadze měl značně pošramocený obličej. Na sociální sítě umístil společnou fotografii z nemocnice se soupeřem, na níž vynikla všechna jeho poranění. Přidal k ní strohý komentář: „Respekt, Calvine.“

VÝSLEDKY HLAVNÍ KARTY UFC ON ESPN 32

Pérová váha do 66 kg: Calvin Kattar porazil Gigu Čikazdeho (Gruz.) na body

Těžká váha do 120 kg: Jake Collier (USA) porazil Chase Shermana (USA) na submisi v 1. kole (rear-naked choke)

Muší váha do 57 kg: Brandon Royval (USA) porazil Rogeria Bontorina (Braz.) na body

Muší váha do 57 kg: Katlyn Chookagianová (USA) porazila Jennifer Maiaovou (Braz.) na body

Lehká váha do 70 kg: Vjačeslav Borščev (Rus.) porazil Dakotu Bushe (USA) TKO v 1. kole

Pérová váha do 66 kg: Bill Algeo (USA) porazil Joandersona Brita (Braz.) na body

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud