26. června 2022 • 13:00

Taktická bitva, která nadchla. Outsider stopl Rusa a vyzval miláčka divize

Autor: David Vachalec
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již před turnajem se předpovídalo, že zápas Arman Tsarukyan vs. Mateusz Gamrot bude velmi taktická a vyrovnaná bitva. Očekávání se naplnilo a Gamrot dosáhl v sobotu večer na UFC Fight Night v Las Vegas velmi těsného, ale jednomyslného bodového vítězství nad Tsarukyanem. Duel byl oceněn bonusem za zápas večera a mnozí ho považují za jednu z nejvíce taktických bitev v historii organizace. Vítěz v pozápasovém rozhovoru vyjádřil touhu poměřit síly s Justinem Gaethjem a věří, že se stane šampionem.



Oba bojovníci vstoupili do svého prvního hlavního zápasu kariéry v UFC, přičemž oba muži chtěli předvést maximální výkon a ukázat konkurentům v lehké váze, co jim hrozí. Když se po pěti akcí nabitých kolech ve vysokém tempu usadil prach, byli bodoví ve svém rozhodnutí jednomyslní a připsali výhru na polskou stranu klece.

Mateusz Gamrot tedy porazil Armana Tsarukyana na body (48-47, 48-47, 48-47), ale výsledek mohl dopadnout tak či onak a oba muži dokázali, že patří mezi nejnadějnější bojovníky světa v lehké váze - předvedli až dechberoucí úroveň boje.

Mateusz Gamrot (tmavé trenýrky) na UFC Fight Night v Las Vegas porazil Armana Tsarukyana
Mateusz Gamrot (tmavé trenýrky) na UFC Fight Night v Las Vegas porazil Armana Tsarukyana

Gamrot nyní drží sérii čtyř vítězných zápasů v řadě a od prohry ve svém UFC debutu v říjnu 2020 zůstává neporažen. Jednatřicetiletý bijec ukončil svá tři  předchozí vítězství před limitem. Bývalý KSW šampion v lehké a pérové ​​váze byl u sázkových kanceláří outsiderem, nyní má na kontě 21 výher a pouhou jednu porážku. Svému soupeři po vynesení rozhodnutí vzdal respekt.

„Byl to velmi tvrdý boj,“ uvedl Gamrot v pozápasovém rozhovoru. „Arman je kluk na vysoké úrovni, z nové generace. Přeji mu to nejlepší. Doufám, že budeme v budoucnu trénovat spolu.“

„Měl jsem předvést lepší výkon než tento,“ reagoval Tsarukyan na svou porážku. „Znám se. Nevím, co se stalo.“

Polák po těsném vítězství vyjádřil touhu bojovat s elitou lehké váhy. Hned v kleci řekl Gamrot komentátorovi UFC Michaelu Bispingovi, že má v hlavě jen jediný zápas - a to s bývalým prozatimním šampionem lehké váhy a miláčkem publika Justinem Gaethjem.

„Teď chci bojovat s Justinem Gaethjem,“ řekl Gamrot. „Justin je nejbrutálnější chlap v této divizi. Další zápas chci s ním. Jsem připravený na každého jednoho zas***ého chlapa v divizi,“ prohlásil.

„V budoucnu budu šampionem, určitě,“ vyhlásil pak polský bijec, kterému vzdal hold i bývalý šampion Khabib Nurmagomedov.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud