10. července 2022 • 11:50

Fiziev má největší skalp kariéry, ale... Pak chtěl do klece Nadala

Autor: David Vachalec
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rafael Fiziev se v neděli ráno prosadil jako velká hrozba pro zbytek konkurentů v lehké váze UFC. Kyrgyz věří, že je připraven postavit se proti elitě divize poté, co v hale Apex ukončil bývalého šampiona Rafaela dos Anjose. Vycházející hvězda si z Las Vegas odváží i bonus za výkon večera. Souboj o „nejlepšího Rafaela v UFC“ vyhrál Fiziev a po zápase vtipkoval, že chce být nejlepší Rafael ve všech sportech a vyzval profesionálního tenistu Rafaela Nadala. Později na tiskové konferenci však vážně uvedl, že další zápas by chtěl s Justinem Gathjem, bývalým prozatímním šampionem.



Rafael Fiziev díky svému tvrdému levému háku pokračuje ve vzestupu v žebříčku lehké váhy UFC .

Fiziev předvedl nadprůměrné schopnosti a po celý zápas zasazoval tvrdší údery daleko častěji než Rafael dos Anjos. Ve čtvrtém a pátém kole se houževnatost a výdrž soupeře pomalu vytratila, což hrálo Kyrgyzovi do karet. Fizievova síla vytrvala až do posledního kola, během kterého trefil Brazilce přesným levým hákem, po kterém šel k zemi. Fiziev poté zkušeně naskočil na otřeseného bývalého šampiona a zasadil další dva údery, které ukončily souboj dříve, než se dostal k bodovým rozhodčím.

První vítězství v hlavním zápase večera prodloužilo Fizievovu vítěznou sérii na šest výher v řadě.

„Nyní víme, kdo je nejlepší Rafael v UFC,“ vtipkoval Fiziev. „A teď chci udělat výzvu: Kdo je nejlepší Rafael v jiném sportu? Rafaeli Nadale, pojď sem (do klece)!“.

Po vtipném začátku pozápasového rozhovoru však vážně prohlásil „Dejte mi někoho z top pětky, jsem připraven!“

Fizievův nedělní výkon byl účinný a násilný, jako tomu bylo po celou dobu jeho kariéry. Během všech pěti kol důkladně trefoval bývaleho šampiona tvrdými kopy a boxerskými kombinacemi.

Dos Anjos byl v pátém kole agresivní, což se nakonec stalo výhodou pro soupeře. Rozhodčí Mark Smith zastavil bitvu, jakmile Fiziev dvakrát trefil otřeseného Dos Anjose, což mnozí považují za brzké ukončení zápasu, včetně šampiona bantamové váhy Aljamaina Sterlinga.

„Mark Smith většinou patří k těm lepším rozhodčím, ale tohle bylo velmi předčasné ukončení. Škoda, že do toho vstoupil. Bylo by super, kdyby RDA (Rafael dos Anjos) dostal možnost se vzpamatovat. Hodně hořký konec jinak skvělého souboje,“ sdílel své pocity na twitteru Aljamain Sterling.

Po ukořistění největšího skalpu kariéry si Fiziev věří na vyšší ligu a během tiskové konference vyzval bývalého prozatímního šampiona Justina Gaethjeho.

„Už asi víte, že chci bojovat s Justinem Gaethjem,“ řekl Fiziev novinářům. „Gaethje, pokud chceš znovu bojovat s chlápkem s blond vlasy (Charles Oliveira), musíme se nejprve dozvědět, kdo z nás dvou je lepší. Tohle je pro nás oba dobrý zápas. Jestli jsi připravený a nebojíš se, tak nemel kraviny a jdeme na to.“

Pro Fizieva také přichází v úvahu souboj s Conorem McGregorem, s nímž měl před pár dny na sociálních sítích ostrou výměnu názorů.

Sedmatřicetiletý Dos Anjos stále doufá v titulovou šanci, avšak ve žraloky zamořené lehké váze se k ní jen tak nepropracuje. Jedním z plánů byl také souboj s McGregorem, který mu před lety unikl kvůli zranění, ten se však po nedělní porážce nejspíš neuskuteční.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud