14. srpna 2022 • 11:50

Vera předvedl devastující kop na hlavu. Slovák Budaj vítězí a Nunesová končí

Autor: David Vachalec
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podívaná v San Diegu! Marlon Vera knockoutoval bývalého dvojitého šampiona. Stal se tak velkou hrozbou pro zbytek bojovníků v horních příčkách žebříčku bantamové váhy UFC. Dominick Cruz se po tvrdém kopu na hlavu nedokázal postavit na nohy. Slovenský zápasník Martin Budaj si z akce UFC Fight Night odváží těsné vítězství na body proti Lukaszovi Brzeskimu. Nina Nunesová po působivé výhře nechala rukavice v oktagonu a po více než deseti letech v kleci ukončila kariéru.



Přezdívka Marlona Very je „Chito“, španělský hovorový výraz, který znamená „pššt“, což vlastně dokonale vystihuje závěr nedělního turnaje. Vera knockoutoval dvojnásobného bývalého šampiona Dominicka Cruze před domácím publikem a doslova tak utišil celou Pechanga Arenu v San Diegu. Ekvádorec zasadil kop zleva do Cruzovy hlavy, čímž ho v první polovině čtvrtého kola poslal k zemi.

„Zdravím San Diego. Veškerá úcta k vašemu klukovi [Cruz]. Jsem profesionál. Děkuji všem, že jste přišli. Dneska zavírám arény, co?" pravil Vera v pozápasovém rozhovoru. „Budu dál nakopávat prdele." Ekvádore, stanu se světovým šampionem!"

Souboj Vera vs. Cruz naplnil všechna očekávání. Rodák ze San Diega svého soupeře v prvním kole zmátl boxerskými kombinacemi, kopy mířenými na různá místa, takedowny a pohybem. Vera, proslule známý pro své pomalé začátky, pak našel zásadní okamžik ke konci kola, kdy levým hákem poprvé otřásl Cruzem. Bývalý šampion bantamové váhy následně změnil svou strategii a primárně se vyhýbal Verovým tvrdým ranám.

Vera během třetího kola znovu posadil Cruze na zadek, což naznačovalo, že předčasné ukončení může být blízko. A to se taky v následujícím kole vyplnilo. Vera trefil dobrou kombinaci tří úderů a v momentě, kdy se Cruz ponořil na pravou stranu, Vera vypálil levý kop, který dopadl čistě na hlavu a poslal Cruze tváří k zemi, čímž souboj ukončil. Nos bývalého šampiona byl znatelně poškozený a měl také potíže s obnovením rovnováhy, když mu rozhodčí Herb Dean pomáhal na nohy.

„Začal jsem sportovat, abych se stal světovým šampionem," prohlásil Vera po vítězství. „Mám srdce bojovníka. Mám pracovní morálku a teď mám i lidi, kteří mě tam dostanou."

Vera vyhrál devět ze svých posledních jedenácti zápasů, vylepšil své skóre na 20-7-1 a stává se prvním zápasníkem bantamové váhy s deseti předčasnými ukončeními v historii UFC. Svou vítěznou sérii prodloužil na čtyři výhry v řadě a ze San Diega si odváží také bonus padesát tisíc dolarů za výkon večera.

Slovenský bojovník v těžké váze Martin Budaj si připsal druhé vítězství v UFC. Ve velmi těsném souboji proti polskému bijci Lukaszovi Brzeskimu nakonec zvítězil o jeden bod. Oba zápasníci předvedli v San Diegu nadprůměrný výkon. Dva rozhodčí viděli zápas (29-28) ve prospěch Budaje a třetí (28-29) se přiklonil na stranu Brzeskiho. Budaj si tak připisuje v UFC celkově jedenáctou výhru ve své profesionální kariéře.

Nina Nunesová, dříve známá jako Nina Ansaroffová, ukončila svou kariéru zápasnice po více než deseti letech. Šestatřicetiletá zástupkyně amerického Top Teamu oznámila svůj odchod do důchodu po bodovém vítězství nad Cynthií Calvillovou. Nunesová po výhře nechala své rukavice ve středu klece a místo dalších soubojů se rozhodla zaměřit na výchovu rodiny se svou manželkou, dvojnásobnou šampionkou UFC Amandou Nunesovou.

„Jako bojovník jsem dokázala už vše, co jsem chtěla," prohlásila Nunesová v pozápasovém rozhovoru. „Začalo to jako koníček. Dostala jsem se až sem. Zaměřím se na trénování a výchovu těch dívek, které teď mají problémy.

„Chci další miminko," dodala s úsměvem. „Takže odcházím, abych mohla mít další dítě."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud