15. ledna 2023 • 13:00

Bomba v UFC! White propustil hvězdu, jež odmítla smlouvu. Vrací se legenda

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na půdě nejznámější organizace MMA se odehrál velký třesk. Šéf UFC Dana White oznámil, že se nedohodl na smlouvě s hvězdným Francisem Ngannouem, který prý neakceptoval nabídku stát se „nejlépe placeným zápasníkem těžké váhy v historii organizace.“ Naopak se do oktagonu vrátí legendární Jon Jones. Bijec považovaný za jednoho z nejlepších MMA bojovníků všech dob se utká o titul v těžké váze s Cirylem Ganem na UFC 285 4. března.



Jon Jones naposledy zápasil v únoru 2020, když proti Dominicku Reyesovi obhájil pás v polotěžké váze. Poté ho dal k dispozici a chtěl se posunout do nejtěžší divize. V kariéře má jedinečnou bilanci 26 výher a jediné prohry po diskvalifikaci za zakázaný úder loktem.

Jones podepsal smlouvu na osm zápasů, první ho čeká proti Ganemu v Las Vegas na UFC 285, kde se utkají o titul v těžké váze. Podle Whitea je někdejší nejmladší šampion UFC „připravený, natěšený a schopný“ vzít jakýkoliv zápas včetně toho proti Ngannouovi.

Jenže bývalý šampion se už v UFC dost možná nikdy neobjeví. White uvedl, že o nové smlouvě s kamerunským bijcem marně jednal dva roky a nabízel mu pořádný balík. Dohoda ale neklapla, Ngannou je teď volný a může podepsat jakékoliv organizaci klidně hned. „Říkám to pořád - jestli tu nechcete být, nemusíte,“ konstatoval boss UFC.

Ngannou už obdržel nabídku na dva zápasy od populárního YouTubera Jakea Paula, který v minulosti porazil několik významných MMA zápasníků v boxu a nyní je součástí organizace PFL. Ngannoua láká na duel v boxu i v MMA.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud