Marián Šustr
14. července 2023 • 15:51

Procházka se ozval: ocenil Hillův krok, který se nečekal. A kdo bude další?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dočkáme se zápasu o Evropu? Jiří Procházka prolomil mlčení a krátce se na Twitteru vyjádřil k odstoupení Jamahala Hilla. Americký šampion UFC si přetrhl šlachu a po vzoru českého samuraje odevzdal titul. Je na organizaci, aby do konce roku poskládala zápas o krále polotěžké divize. Procházka se pásu vzdal po zranění ramene na konci minulého roku. Bylo mu však od vedení slíbeno, že bude hned v návratovém duelu bojovat o titul. Kdo se proti němu postaví, ale není jasné.



Vážné zranění znejasnilo budoucnost kategorie do třiadevadesáti kilogramů. Jamahal Hill v pátek zveřejnil video, ve kterém se vzdává pásu UFC. „Jiří Procházka byl šampion. Po zranění se však vzdal pásu, aby nebrzdil naši divizi. Chtěl, aby lidé měli svého šampiona. A já udělám to samé,“ oznámil šokující zprávu Američan.

„Chlape, je mi to moc líto. Opravdu jsem se těšil na náš souboj. Vážím si toho, že ses vzdal titulu. Jenom člověk, který prošel stejnou situaci, může takový čin ocenit,“ napsal Procházka směrem k bývalému králi divize na Twitteru.

Ten mu po chvíli odpověděl. „Díky, šampione! Na náš společný tanec ještě určitě dojde, nemůžu se dočkat, až tě uvidím na druhé straně Oktagonu,“ naťukal Hill.

Jeho rozhodnutí je však překvapivé. Ještě před několika měsíci odevzdání pásu ze strany českého bojovníka zpochybňoval. Běžně se takové situace řeší vyhlášením souboje o dočasného šampiona.

Procházka příspěvek rozšířil i otázkou: „Kdo bude další? Vítěz duelu Blachowicz versus Pereira?“ Tento zápas by nabídl fantastickou podívanou. Oba bývalí šampioni UFC navíc disponují neuvěřitelnou silou úderu. Jan Blachowicz navíc už před dvěma lety Čecha vyzval na zápas o Evropu.

Čtyřicetiletý bijec z Těšína je největší hvězdou Polska, o kterém je známo, že má fantastické fanoušky. Souboj legendárního polského siláka s českým samurajem by mohl po letech konečně dotáhnout UFC opět do střední Evropy.

Nabízí se ale i představení na říjnovém turnaji v Abu Dhabi, který zatím nezná svůj hlavní zápas. Hvězda muslimského světa Magomed Ankalaev v posledním zápase o titul remizoval a poslední porážku okusil před pěti lety. Rus by byl pro Procházku asi nejtěžším možným soupeřem. Má dobrý pohyb na nohách, nebezpečné kopy a jako všichni Dagestánci i brutální wrestling.

Na vrcholu polotěžké váhy snad nenajdeme ani jednoho soupeře, který by s českým bojovníkem neudělal fantastický zápas. Top pětka nabízí elitní bijce s rozličnými styly, jejichž společným jmenovatelem je schopnost ukončovat protivníky před limitem. Procházka finišoval 97 % vítězných duelů, Blachowicz 62 %, Ankalaev 56 % a Krylov 93 %.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud