Patrik Czepiec
22. prosince 2023 • 06:45

Žhavý návrat Procházky do UFC! Potká rivala z Evropy. Hlásil se i Brazilec

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné zbytečné čekání. Nejlepší český MMA zápasník Jiří Procházka se po listopadové porážce v titulovém souboji s Alexem Pereirou vrátí do UFC už 13. dubna. V Las Vegas se s ním na jubilejním turnaji s pořadovým číslem 300 potká Rakušan Aleksandar Rakič, se kterým se v posledních týdnech přestřeloval na sociálních sítích a přijal jeho výzvu. Oba mluvili i o dřívějším termínu, nakonec ovšem organizace tahák v polotěžké váze odložila na speciální akci.



První vlaštovku poslal právě Rakič, který už v minulosti těžko snášel, že se český samuraj prokousal k boji o pás dřív než právě rodák z Vídně. Po pádu Procházky s Pereirou tak na platformu X zveřejnil příspěvek, v němž žádal o lednové měření sil. „Uvidíme, jestli má samuraj takové koule,“ přidal pichlavou poznámku.

Hostěradický hrdina záhy zareagoval s tím, že může do klece nastoupit nejdříve v únoru, přičemž Rakič se přihlásil o turnaj v Anaheimu. Po domluvě s prezidentem Danou Whitem a dalšími tvůrci zápasů ovšem nakonec dojde na souboj 13. dubna, a to v rámci jubilejní akce UFC 300 v Las Vegas. Informace insiderů v pátek ráno potvrdil sám Procházka.

Ještě na počátku prosince přitom jeho trenérský tým nepřikládal prohlášením na sociálních sítích značnou důležitost. „Když se k tomu vyjádřím osobně, vůbec tomu nedávám váhu. Úplně narovinu, nechci se k tomu vyjadřovat, protože za mě je to holý nesmysl,“ komentoval exkluzivně pro iSport.cz kouč Jaroslav Hovězák.

Jednání s UFC nicméně vede jeho trenérský kolega Martin Karaivanov, který Procházku v těchto záležitostech zastupuje. Jeho svěřenec po neúspěchu s Alexem Pereirou, kdy prohrál na technické KO ve druhém kole, spadl na druhé místo nabitého žebříčku polotěžké váhy. Rakič je momentálně pětka. I vzhledem ke vzájemné historii dávala zjevně činovníkům UFC taková partie smysl.

Po ostravském Oktagonu 50 o bijci s přezdívkou BJP mluvil i další brazilský účastník polotěžké divize Johnny Walker, jehož duel s jednatřicetiletým Čechem by mohl přinést zajímavé srovnání neortodoxních stylů.

„Ten zápas mě zajímá v případě, že bude mít titul, protože jakmile porazím Ankalajeva, chci kohokoliv, kdo ho bude vlastnit. Je to dobrý zápasník, dvojka váhy, taky byl šampionem,“ uznal Walker kvality možného soka v krátkém rozhovoru pro iSport.cz. „Chtěl bych teď zápasit s někým na vítězné šňůře, přihlásit se o titulovou šanci a možná pak proti Procházkovi obhajovat.“

Takový duel je v jeho očích časem stejně nevyhnutelný. „Bylo by to na sto procent skvělé. Potkáme se dřív nebo později, protože jsme oba na čele divize,“ přikývl.

Nakonec finální volba padla na Rakiče. Procházka se představí na turnaji UFC 300, a to jen ukazuje, jak si ho organizace extrémně oblíbila. Naposledy nastoupil v hlavním zápase jednoho z nejlepších turnajů roku ve vyprodané Madison Square Garden. Nyní bude Čech spadat mezi důležitá lákadla jubilejní karty, což největší organizace světa vždy náležitě oslavuje.  

Zatímco dosud se samuraj z Hostěradic setkával spíše s pokojnými bojovníky, kteří nepotřebovali předvádět umění za mikrofony, Rakič se pichlavým slovům nevyhýbá. Přesto ho Procházkův tým stále vnímá jako velkého profesionála.

„Několikrát jsem ho potkal, (v soukromí) je velice slušný a vstřícný sportovec. Žádné trash talky, ptal se na Jirkovo zraněné rameno. Přestřelky na sociálních sítích neberu jako bernou minci,“ řekl k rivalitě před časem Hovězák.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud