Marián Šustr
16. dubna 2024 • 10:10

Bývalý rival vyzval Procházku: Dejme lidem zápas, který chtějí už roky

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli padl v titulové bitvě, nyní už hledá cestu zpět na vrchol. Ta podle bývalého šampiona Jamahala Hilla vede přes českého bojovníka Jiřího Procházku, s nímž se měl utkat o titul minulý rok. Tehdy zápas zhatilo Američanovo zranění. „Jiří, dejme lidem zápas, který chtějí už roky,“ hlásí dvaatřicetiletý bijec. Samuraj se zatím nevyjádřil.



Procházka se po triumfu v Las Vegas přihlásil o vítěze v titulové bitvě. O vzájemný duel s českým zápasníkem má však zájem i poražený. Někdejší šampion Jamahal Hill se na sociálních sítích vyjádřil k porážce, kterou mu na turnaji UFC 300 uštědřil král polotěžké divize Alex Pereira. Na závěr přidal výzvu adresovanou Jiřímu Procházkovi, s nímž měl minulý rok bojovat o pás.

Tvrdé KO Hilla nezlomilo. „Chtěl jsem se stát tím nejlepším navzdory nepřízni osudu a velké výzvě. Prohrál jsem na té nejvyšší možné úrovni. Dvakrát jsem přijal výzvu na poslední chvíli, abych bojoval o titul, o který většina nikdy bojovat nebude,“ vzkázal na sociálních sítích. „Už mířím na další zkoušku. Pojďme to konečně uskutečnit. Jiří, dejme lidem zápas, který chtějí už roky vidět,“ zakončil vyjádření výzvou.  

Procházka zatím Hillovi veřejně neodpověděl, avšak podle všech prohlášení má na mušce pouze šampiona Pereiru. Po senzační výhře nad Aleksandarem Rakičem je jedním ze dvou žhavých kandidátů na post vyzyvatele. Nárok si činí i Magomed Ankalaev, který za posledních šest let nepoznal přemožitele.

Vedení UFC zatím odmítlo definitivně rozhodnout, kdo dostane příští titulovou šanci. Samuraj však může těžit ze stále rostoucí popularity v zámoří a skvělého rozběhu po knockoutu, za který byl odměněn bonusem za výkon večera.

Lengál: Odveta s Pereirou? Je na ní čas, ale Jirka by na to šel jinak
Video se připravuje ...

Pereira může do zajímavé dynamiky polotěžké divize hodit vidle. Prohlásil, že chce na titulové úspěchy ze střední a polotěžké váhy navázat i v nejtěžší kategorii. Navíc ho prý odveta s Procházkou neláká, a tak může zatlačit na UFC, aby proti němu postavila nového vyzyvatele Ankalaeva. Případné čekání na bitvu o pás by pak mohl český bijec vyplnit atraktivním duelem s dalším elitním rivalem Hillem, který stál v žebříčku před nedělním turnajem hned za šampionem.

Střet bývalých šampionů, kteří sdíleli podobný osud. Procházkův triumf v Singapuru měl být začátkem nové éry. Namísto ní však přišlo vážné zranění, které samuraje připravilo o post krále divize a vyhnalo ho na víc než rok a půl z klece. Jeho místo v duelu o pás tehdy zabral právě Hill.

V zápase, který přijal na poslední chvíli, dominoval a vybojoval tak nejcennější trofej světa MMA.

Když se pak Hill připravoval na klíčový duel s Procházkou vracejícím se po rekonvalescenci, postihlo vážné zranění i jeho. Následoval vzor českého bojovníka a titulu se dobrovolně vzdal. Nyní jsou oba elitní bijci opět aktivní a Američan chce završit nedokončený příběh.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud