Marián Šustr
16. dubna 2024 • 16:20

Procházka je novou jedničkou divize: Brzy vám povím o příštím soupeři

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Samuraj dýchá šampionovi na záda. Vítězství nad elitním srbským rivalem vyšvihlo Jiřího Procházku do čela žebříčku polotěžké váhy UFC. Stojí tak těsně za králem divize Alexem Pereirou. Český bojovník po triumfu v Las Vegas vyzval právě držitele pásu z Brazílie. O post vyzyvatele se však uchází i Magomed Ankalajev. Rozuzlení se blíží. „Jsem schopen ukázat mnohem lepší výkon (než proti Aleksandaru Rakičovi). Brzy vám povím o mém příštím soupeři,“ vzkázal jedenatřicetiletý Čech.



Český finišer má nejprestižnější trofej opět nadosah. Senzační výhra v Las Vegas zajistila Jiřímu Procházkovi první místo v žebříčku polotěžké váhy UFC. Je tak nejžhavějším kandidátem na post dalšího vyzyvatele šampiona Alexe Pereiry. O šanci se hlásí i Rus Magomed Ankalajev z druhé příčky v divizi. Jak vedení organizace vyřeší nejistou situaci, může být už brzy jasné. Samuraj upozornil na blížící se novinky.

„Zdravím všechny z České republiky. V pondělí jsem se podíval na můj zápas (proti Aleksandaru Rakičovi) a věřím, že jsem schopen ukázat mnohem lepší výkon. Mnohem lepší…“ vyjádřil se Procházka na sociálních sítích a dodal: „Brzy vám povím o mém příštím soupeři.“

Vrátí se Procházka obratem do klece? „Když přemýšlím nad zápasem s Pereirou, může nastat brzy, protože jsme oba zdraví a bez zranění. Šel bych do toho,“ hlásil den po zápase na turnaji UFC 300, kde uspěl i zmíněný šampion.

Lengál: Odveta s Pereirou? Je na ní čas, ale Jirka by na to šel jinak
Video se připravuje ...

Oba bojovníci jsou po vítězných knockoutech při chuti. „Alex navrhoval bitvu v Brazílii (5. května), ale mluvil o těžké váze. Já jsem ale přesto navrhnul manažerovi Timovi (Simpsonovi), aby se o tom s vedením UFC pobavil. Jednání probíhá,“ přiznal český bijec.

„Moc jiných možností ani není. Jsme na špici a máme jasný fokus na znovudosažení titulu,“ vyjádřil se Jaroslav Hovězák, trenér českého bijce. Ve hře jsou však hned dva další soupeři. V případě, že Pereira uskuteční avizovaný přechod do vyšší váhy, může se Procházka pobít o post příštího vyzyvatele s Magomedem Ankalajevem, který si po šesti letech bez porážky také nárokuje šanci bojovat o pás. Bývalý šampion Jamahal Hill navíc překvapil výzvou adresovanou samurajovi.

„Mám to nastavené tak, že jdu jasně pro titul. Soustředím se na další krok, což je, jak věřím, zápas s Alexem. Pokud by proti mně vedení nejdříve postavilo Ankalajeva, zaměřím se na něj,“ řekl Procházka. K výzvě od amerického bojovníka se samuraj zatím nevyjádřil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud