Marián Šustr
18. dubna 2024 • 13:20

Sběratel bonusů Procházka vydělal v UFC miliony: Vážím si toho, ale...

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český bijec se může vedle triumfů v UFC těšit i z tučných výplat. Za poslední vítězný duel v Las Vegas obdržel Jiří Procházka balík dvanácti milionů korun a takřka tak zčtyřnásobil svou první výplatu v nejprestižnější lize MMA. Výraznou část tvořil sedmi milionový bonus, kterým byl samuraj oceněn za senzační knockout. „Nebojujeme pro peníze. Boj je v naší krvi. Pohání nás vůle vítězit a předvádět ty nejlepší výkony,“ soudí někdejší šampion Procházka.



Na cestě nejvýznamnější ligou MMA sbírá Jiří Procházka příjemné odměny. Za skvělé výkony mu bylo uděleno hned pět prémií, jimiž navýšil celkový zápasový výdělek v součtu o dvanáct milionů korun. Během skoro čtyř let v UFC si samuraj údajně přišel na bezmála šestačtyřicet milionů korun.

Prezident organizace Dana White nadšeně ocenil Procházku za senzační finiš na turnaji UFC 300 bonusem ve výši dvanácti milionů korun a přiznal, že částka mohla být i dvojnásobná. Duel samuraje s rivalem Aleksandarem Rakičem byl totiž jedním ze žhavých adeptů na „zápas večera“.

„Myslím, že budu mluvit za všechny bojovníky, když řeknu, že nebojujeme pro peníze. Boj je v naší krvi. Pohání nás vůle vítězit a předvádět ty nejlepší výkony,“ vyjádřil se Procházka krátce poté, co se dozvěděl o získané prémii. „Peníze nás však činí svobodnými a můžeme díky nim udělat správnou věc. Bonusu si tedy vážím,“ dodal v zápětí bijec, který mimo jiné vede i dobročinnou nadaci BJP.

Atraktivní bojovný styl i schopnost soupeře brutálně finišovat přináší českému bojovníkovi nadstandardní výplaty. Za debut v UFC si Procházka přišel na pětinásobnou výplatu oproti elitní krajance Lucii Pudilové. Ta za desáté představení v prestižní lize obdržela částku přibližně šesti set padesáti tisíc korun, zatímco samurajova premiérová odměna činila více než tři a půl milionu korun.

Procházka navíc profituje z výsadního postavení prvního muže žebříčku. Finanční ohodnocení se mu prý opět navýšilo podepsáním nové smlouvy, která ho svazuje s UFC na příštích čtyřicet měsíců. Výnos českého bojovníka bude dál růst, pokud se mu povede podruhé získat titul krále polotěžké váhy. Obhajující šampioni totiž dostávají podíl z prodaných televizních přenosů turnajů, kterým jejich duely vévodí.

Podle promotéra Ondřeje Novotného může být skutečný samurajův výdělek výrazně vyšší. Zahraniční deníky Sport bible nebo Daily Sport, které výplaty uveřejňují, totiž mohou představit pouze základní sazbu. Standardně však platí, že ji případná výhra dvojnásobí.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud