Ivana Jakoubková
6. listopadu 2015 • 14:40

Kdo je mlátička Ronda? Kosí soupeřky, muže zmlátila v kině

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Král je mrtev, ať žije královna! Neporažený Floyd Mayweather se odebral do boxerského důchodu a zdaleka ne každému to vadí. Ostatně, v ringu byl, s odpuštěním, tak trochu nudný. Myslí si to i Ronda Rouseyová, bojovnice MMA, také dosud neporažená, která má našlápnuto, aby extravagantního boháče na postu největší světové ikony bojových sportů nahradila. Je krásná, bohatá a zatraceně úspěšná.



Ronda Rouseyová (28) je šampionkou UFC (americká elitní profesionální soutěž v zápasech MMA) v bantamové váze a zatím nikdy neprohrála. Patří k nejlépe vydělávajícím sportovkyním na světě, její čisté jmění dosahuje výše pěti milionů dolarů. Má bilanci 12:0, většinu zápasů vyhrála pákou na ruku. A ty zbylé k.o. Holly Holmová, která se chystá, že s ní změří síly příští týden, z toho nemůže mít dobré spaní.

Fakt, že Rouseyová kosí soupeřky jako kuželky, vyvolává otázky, jak by asi obstála v souboji s mužem. Nejspíš dobře. Ostatně, traduje se, že jednou zneškodnila dva muže v kině. Oba ji zažalovali, ale soud ji obvinění zprostil s tím, že šlo o přiměřenou obranu. „Říkám vám, že kdyby bojovala v oktagonu například proti Mayweatherovi, zničí ho,“ prohlásil šéf UFC Dana White.

Floyda Mayweathera Rouseyová od začátku považuje za svého úhlavního rivala „na dálku“. Neporažený boxer s bilancí 49:0 jí leží v žaludku, několikrát dala najevo, že si na něj věří. Ne ale v boxerském ringu, nýbrž ve své „kuchyni“. V kleci ve tvaru osmiúhelníku. „Floyd je v ringu strašně nudný, ale je jedním z největších boxerů všech dob. Kdybychom proti sobě nastoupili podle boxerských pravidel, určitě by mě porazil. Ale když se bojuje bez pravidel, mám za to, že dokážu porazit kohokoli na světě,“ prohlásila sebevědomě.

Přestože mnozí už vidí, jak Rouseyová poráží i muže, ona proti smíšeným zápasům vystupuje. Zařekla se, že nikdy nevstoupí do ringu s mužem. „Lidi přece nebudou fandit tomu, když chlap mlátí ženskou,“ nechala se slyšet.

Její matka byla první Američankou, která se stala mistryní světa v judu, a Ronda se vydala v jejích stopách. Na olympiádě v Aténách byla jako sedmnáctiletá vůbec nejmladší soutěžící v judu, o čtyři roky později v Pekingu brala olympijský bronz. Jako první Američanka… Když se později pustila do zápasů MMA, posílala soupeřky z klece za méně než minutu, svým typickým chvatem, pákou na ruku. Když se jí ptali, jak ke své největší zbrani přišla, jen se smála. „Takhle mě máma každé ráno budí…“

Její popularita je obrovská. Nemůže jíst v restauracích, chodit na veřejné záchodky nebo si prostě jen tak zaskočit pro rohlíky. „Vždycky mě někdo zastaví a spustí: hej, jak je? A z pěti minut je půlhodina. Taky není úplně příjemné slyšet každou chvíli: ahoj, co ty tady? Odpovídám: Promiň, já tě neznám. Neptala bych se někoho cizího, co tady dělá. Možná si tady kupuju tampony, ale to ty nepotřebuješ vědět. Do mého cyklu ti nic není.“

Jsem připravená tě rychle zničit! Výraz Rondy Rouseyové hovoří jasně.
Jsem připravená tě rychle zničit! Výraz Rondy Rouseyové hovoří jasně.

Obyčejná a plochá na obálce mužského magazínu

Často slyší, že vypadá jako chlap. I proto se snaží chodit s rozpuštěnými vlasy, v upnutých džínách a na jehlových podpatcích. „Moje tělo je trénované úmyslně jinak, než aby okouzlovalo milionáře, ale to ještě neznamená, že je mužské.“

Pěkný poprask vyvolalo, když si ji na titulní stranu svého listopadového vydání vybral australský časopis Men´s Fitness. Je to poprvé, kdy se na obálce pánského magazínu objevila žena. Neměl by na titulce mužského časopisu být muž? divili se fanoušci, když se to prostřednictvím Facebooku provalilo. „Nedává to smysl. Je to žena, navíc obyčejná a plochá,“ nešetřili pohrdáním. „Ona inspiruje mladé lidi. Je to výborný způsob, jak časopis vyprodat,“ našlo se i dost těch, co ji bránili.

Oktagon není jediným polem, kde je Rouseyová úspěšná. Tím druhým může být Hollywood. Na stříbrném plátně se objevila už několikrát a teď má hrát v remaku filmu Road House (Hrozba smrti), který v roce 1989 proslavil Patrick Swayze. Točit se má začít příští rok a role drsného vyhazovače bude její dosud největší.

Rouseyová z ní byla nadšená, ale chtěla se ujistit, že film bude dostatečně respektovat památku herce, který zemřel v 57 letech na rakovinu. Proto kontaktovala vdovu Lisu Niemiovou, a ta jí dala své požehnání.

K soupeřce Holly Holmové, o níž si mnozí myslí, že je šílená, když vleze do ringu s Rondou, má velký respekt. I když ta v UFC vyhrála jen dva zápasy. „Je to devatenáctinásobná mistryně světa v boxu,“ připomíná obhájkyně titulu v bantamové váze. „Nejsem šampionkou bezdůvodně. Jsem mistryně, protože jsem nejlepší v každé oblasti. S tolika jinými soupeřkami jsem neměla příležitost to dokázat, Holly je pro mě požehnání,“ tvrdí. Zápas uvidí 14. listopadu australské Melbourne. Čeká se, že přijde 70 000 diváků. Ronda doufá, že bude inspirovat ženy na celém světě. „Odjakživa se nám vštěpuje, že být silná není ženské. Já chci být příkladem, že je.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud