13. října 2017 • 08:00

Noc legend MMA: Vítězný návrat Hamršmída i smolné loučení v slzách

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadějní bojovníci, velké návraty i slzavé loučení s kariérou. Ve čtvrtek se na pražském Podvinném mlýně konal galavečer MMA Noc legend, který nabídl celou řadu zajímavých zápasů. Hlavním tahákem večera pak byl zápas hvězdného Michala Hamršmída s Petrem Maiem. „Návrat byl těžkej. Ale vítěznej, takže dobrej,“ smál se po utkání sedmatřicetiletý bojovník, který se do klece vrátil po dlouhých pěti letech a hned navázal tam, kde skončil.



Nejdřív mladí talentovaní bijci, po nich slavné legendy. Tak vypadal čtvrteční galavečer pod hlavičkou organizace GCF, kterou pořádal Michal Hamršmíd. Ten sám pak celý večer ukončil vlastním zápasem.

Jako první ale přišli na řadu mladíci, kteří mají kariéry slušně rozjeté. Jeden z nejlepších zápasů večera tak předvedli například Artur Mykytenko s Jakubem Kuklou, jejichž tuhý a vyrovnaný souboj nakonec jako jediný skončil remízou.

Své přednosti ukázal i Leo Brichta, který svůj třetí profesionální zápas ovládl už v prvním kole. Tvrdý a vyrovnaný souboj předvedl i slávistický fanoušek Matúš Juráček, kterému v ochozech fandil hojný počet dalších fanoušků sešívaných. O něco dominantnější výkon pak předvedl bývalý hokejový brankář Miroslav Brož, který vyhrál rovněž na body.

Legenda českého MMA Michal Hamršmíd se vrací do klece: Zlomil mě syn
Video se připravuje ...

"Gorila" Král: smolné loučení

Trochu nečekaný průběh zápasu pak potkal Filipa Vujiče s Danielem Macháčkem. Vujič totiž v prvním kole hned třikrát udeřil svého soupeře do týlu, což je proti pravidlům. Rozhodčí tak po dohodě výhru připsali Macháčkovi.

Loučení s kariérou legendárního MMA zápasníka Josefa Krále skončilo v prvním kole hodně nešťastně. Gorila, jak se Královi přezdívá, si totiž při jednom z kopů poranil bolestivě nohu a nemohl pokračovat.

„Chtěl bych poděkovat všem, co sem dorazili. Jste skvělí. A rád bych se omluvil za to, co jsem tady předvedl,“ řekl se slzami v očích. Na otázku, zda se do oktagonu ještě někdy vrátí a rozlučku s kariéru tak posune, jasně odpověděl: „Ne.“

Vítěz Hamršmíd: Kariéru už mám někde jinde 

Hlavním zápasem večera pak byl návrat kondičního trenéra hokejové reprezentace Michala Hamršmída. Ten s kariérou skončil už před pěti lety, ale jak sám přiznal, rozhodl se vrátit kvůli svému šestiletému synovi, který si přál zápas vidět.

Hamršmíd, který byl svého času evropskou špičkou, fanoušky ani synovo očekávání nezklamal a svého soupeře v prvním kole uškrtil. „Synové mají své táty za nějaké hrdiny a jsem rád, že jsem mu to přání splnil,“ usmíval se spokojený Hamršmíd po zápase. A jeho syn Patrik si zápas užil naplno a během celého zápasu pokřikoval: „Táto, táto!“.

Hamršmíd svého soupeře Petra Maie ani ne v polovině prvního kola uškrtil technikou rear-naked choke, tedy škrcením zezadu. I přestože ukázal, že na vrcholové zápasy stále má, další možný zápas rezolutně odmítá: „Byl poslední. Já mám kariéru už pět let někde jinde,“ říká.

Kvůli svému synovi se Michal Hamršmíd vrátil na jeden zápas do klece
Kvůli svému synovi se Michal Hamršmíd vrátil na jeden zápas do klece

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud