19. února 2018 • 01:39

Neskutečná Pudilová! V UFC opět dominovala, vyhrála na body

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svou zatím nejtěžší zkoušku v prestižní MMA organizaci světa zvládla česká bojovnice na jedničku. Lucie Pudilová ve svém třetím v UFC zvládla v texaském Austinu porazit třináctou nejlepší bojovnici světa v bantamové váze, nad Kanaďankou Sarah Morasovou vyhrála na body. „Jsem neskutečně šťastná,“ hlesla v pozápasovém rozhovoru se slzami v očích.



Českou MMA bojovnici čekala zatím nejtěžší soupeřka kariéry. Už před zápasem se Pudilová rozhodla jít proti Morasové sebevědomě, což předvedla už na oficiálním vážení, kde se jí podařilo soupeřku vyprovokovat. A sebevědomě vstoupila i do jejich vzájemného zápasu.

Ač začátek prvního kola nevypadal pro českou bojovnici zrovna růžově, zvládla se z něj oklepat a zaúřadovat. Hned na úvod se totiž Morasové podařil takedown, většinu času pak vládla ve výhodné pozici, odkud Pudilovou trefovala lokty do hlavy.

České bojovnici 72 vteřin před koncem prvního kola trochu pomohl rozhodčí, který se kvůli nečinnosti obou bojovnic, rozhodl vrátit zápas do postoje. A v tu chvíli začala show v podání české bojovnice. Okamžitě se na Morasovou vrhla, zadním direktem ji navíc poslala k zemi, kde přidala několik tvrdých ran lokty.

Do druhého kola šla kanadská zápasnice už značně unavená, kdežto na Pudilové byla dobrá fyzička znát. A to zřejmě zápas rozhodlo. Příbramské rodačce se znovu podařilo úderem poslat soupeřku k zemi, všem pokusům o takedown se úspěšně ubránila a soupeřku trefila celkem šestadvacetkrát.

Do třetího kola zápasu vstoupila trochu aktivněji Morasová, které se podařilo dostat soupeřku znovu na zem, tam už ovšem nezvládla pořádně útočit, a tak si otěže s chutí Pudilová převzala. Pro porovnání, ve třetím kole inkasovala Pudilová jen dvanáct přesných ran, sama se trefil ve čtyřiceti dvou případech.

Ani její třetí zápas v UFC neukončila před limitem, a tak vítězku znovu museli určit rozhodčí. Ty v poměru 29-28, 29-28 a 29-27 rozhodli ve prospěch české zápasnice a jak poznamenal moderátor večera, zvládla předvést pořádnou válku, která fanoušky zvedla ze židle a ti české bojovnici fandili ve stoje. "Je to neuvěřitelný... Jsem prostě šťastná," hledala usměvavá Pudilová po zápase těžce slova. 

"Sarah mě překvapila fyzičkou, nepřekvapila mě ale tou svou prací na zemi. V prvním kole jsem ji chtěla dostat nějakou pákou, ale to mi nevyšlo. Rozhodla jsem se tedy přejít raději do postoje," vracela se v pozápasovém rozhovoru Pudilová. A nezapomněla ani poděkovat fanouškům. "Byli fantastičtí. Jsem nadšená, že jsem mohla zápasit před nimi tady v Austinu."

Lucie Pudilová si v UFC poradila i se Sarah Morasovou
Lucie Pudilová si v UFC poradila i se Sarah Morasovou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud