Ondřej Němec
7. května 2018 • 16:21

Rytmus, teď i 50 Cent. Americký rapper strhl pozornost na české MMA

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dalo by se říci, že organizaci XFN dělá reklamu i slavný americký rapper 50 Cent. Právě tento proslulý interpret totiž na svém Instagramu sdílel video, jež zachycuje incident, ke kterému došlo při veřejném vážení před akcí XFN 7 v Příbrami. Zápasník Jan Janka tehdy ostře strčil do francouzského soupeře Christophera Sengeleho. Videa, které zachycuje exces českého zápasníka, si všiml i americký showman. Díky němu získalo globálně mimořádnou pozornost.



Přes milion zhlédnutí během pár hodin. Přesně takovou sledovanost nabralo video zachycující okamžik, kdy český zápasník Jan Janka napadl při veřejném vážení Francouze Christophera Sengeleho, když jej na svém instagramovém účtu sdílel slavný americký rapper 50 Cent.

Podle hesla „Špatná reklama, také reklama!“ by se tedy dalo říci, že kromě rapperů Marpa a Rytmuse teď v promování XFN pomáhá i 50 Cent. Nicméně případ, kdy Janka 22. února napadl Franocouze Christophera Sengeleho byl pro českou organizaci velmi nepříjemným momentem a promotér Petr Kareš tehdy jednání bojovníka ostře odsoudil.

Video z incidentu, k němuž došlo na veřejném vážení před XFN 7
Video se připravuje ...

„Chování zápasníka Janky na včerejším vážení nelze hodnotit jinak, než napadení a nemá nic společného s MMA a hodnotami, ve které věří XFN,“ uvedl v reakci na incident Kareš a Janku podmínečně vyloučil.

Incidentu přihlížel doslova z první řady známý bojovník Petr Ondruš. Veřejné vážení totiž tehdy moderoval. „Myslím si, že byl úplně vyčerpaný ze shazování a už trochu frustrovaný, že mu ještě chybí dodělat par kilo váhy,“ komentuje zpětně Jankův zkrat Ondruš. „Byl na něj šílený tlak, protože nastupoval doma v Příbrami k hlavnímu zápasu večera. Chtěl se podle mého trochu předvést, ukázat se. Ale jak byl úplně bez vody, tak zřejmě neodhadl svou sílu a takhle to dopadlo.“

Janka musel kvůli zápasu drasticky hubnout, váhový limit ale nakonec nesplnil. Skokové hubnutí má samozřejmě veliký vliv na psychický stav bojovníka, a to podle všeho vedlo ke zmíněnému útoku.

„Byl ve mně vztek na sebe, na svět okolo, že jsem váhu nezvládl,“ přiznává sklesle Janka. „Ještě taky stres z osobního života. Vše se asi sečetlo a hlava zkolabovala, nevím nedokážu si to prostě vysvětlit.“

Instagramový příspěvek rapera 50 Centa s videem z incidentu na veřejném vážení před XFN 7
Instagramový příspěvek rapera 50 Centa s videem z incidentu na veřejném vážení před XFN 7

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud