Ondřej Němec
4. července 2018 • 12:20

Kincl mě zradil, odmítl Vémola smír. Přidal srovnání se psem a hyenou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozpumpovaný vítěz, kterého jen tak něco nezastaví. I v období po velikém triumfu jede Karlos Vémola pořád naplno. Slavný český bijec MMA už stihl navštívit svého tatéra, aby mu zaznamenal na rukou hesla, jež měl při nástupu do klece na paměti. Pár dnů na to oslavil třiatřicáté narozeniny a také stihl navštívit iSport.cz, aby odpovídal na dotazy čtenářů. Ty zajímal návrat do UFC, nepřátelství s Kinclem nebo i souboj s McGregorem.



Příjezd k redakci iSport.cz třiatřicetiletého bojovníka proběhl stylově. Brumlání motoru jeho mustangu s poznávačkou „UFC FI6HT“ bylo slyšet už zdáli. Když z černého kabrioletu vystoupil, vzbudil pozornost, každý se ohlédl. Povědomí o českém MMA zkrátka stále stoupá a hlavní hvězda tohoto sportu je už celebritou. To se projevilo i na počtu dotazů, které slavnému zápasníkovi během on-line rozhovoru přišly. Za hodinu stihl odpovědět jen na necelou čtvrtinu.

Mnoho fanoušků ještě zajímaly dojmy z posledního souboje. „Nebudu říkat, že jsem nebyl nahulenej, ale tady se právě ukázalo, kdo to vítězství víc chtěl,“ přiznal Vémola, že pro něj třetí kolo duelu nebylo snadné. „Kincl měl možnost mě dorazit, ale bál se. Já jsem tam stál a přijímal rány. Zapnul jsem autopilota a šel si pro vítězství i přes mrtvoly. Musel by mě dřív zabít, než abych to vzdal. Lvi žerou první!“

Vítězná radost Karlose Vémoly
Vítězná radost Karlose Vémoly

Často se objevoval i dotaz, proč ani po zápase Vémola nevnímá svého posledního soupeře Kincla za kamaráda, když například po velmi vyhroceném souboji s Petrem Knížetem před pěti lety nastalo mezi oběma bojovníky smíření a jsou přáteli. 

„Rozdíl je, že Monstra jsem před zápasem vůbec neznal. Nikdy jsem o něm neslyšel, nikdy jsem se s ním nebavil,“ vysvětlil hrdina českého MMA. „Na začátku jsme si nesedli, v kleci jsme si to vyříkali a po zápase jsem zjistil, že i když se v něčem neshodneme, tak máme spoustu společných zájmů a cílů. Zatímco s Patrikem jsem se dlouhá léta znal, a on mě zradil. Takové lidi ze života vylučuju. Věřím, že když vás pes kousne jednou, udělá to znovu. A u hyeny to platí obzvlášť.“

Čtenáře také zajímalo, zda by měl Terminátor výhru jistou, i kdyby se bojovalo na pět kol, jako je tomu u titulových duelů. „Kdyby byl zápas na pět kol, připravil bych se na pět kol. Ale byl na tři, takže jsem se připravil na tři a tři kola ze tří jsem vyhrál. Podívejte se, jak Kincl po zápase vypadal. Nepřipadá mi, že byl fresh a ready do čtvrtého kola.“

Došlo dokonce i na zmínku nejslavnějšího zápasníka MMA na světě. Jeden z fanoušků se totiž zeptal, jestli by chtěl český šampion zápasit s irským bouřlivákem Conorem McGregorem. „Určitě. Zápas snů pro každého fightera,“ odpověděl Vémola s úsměvem.

Vémola: V zápase se mnou dostanete pouze jednu šanci, Kincl zaváhal a nevyužil ji
Video se připravuje ...

Krom příspěvků plných respektu a přání dalších vítězství se objevovaly i nepříjemnější otázky. Například, jestli je MMA sportem, nebo jen jatkami bez pravidel. „Doporučil bych vám si o našem sportu něco přečíst. Budete překvapen, jak zajímavý tento sport je a kolik pravidel má,“ zněla odpověď.

Jeden z ohlasů navíc předpověděl šampionovi brzký konec kariéry. Ten reagoval vcelku ostře: „Jsi úplně vedle. Já mám před sebou určitě ještě dobrých pět let. A když bude potřeba tak ještě dalších špatných pět let, které snad nebudu potřebovat,“ řekl Vémola. „Takže věřím, že za pět let ukončím kariéru na výsluní. To se vše bude případně odvíjet od zranění. Doufám, že žádná nenastanou a kariéra bude dlouhá. České MMA mě zatím ještě potřebuje, až uvidím, že ne, tak s radostí odejdu do důchodu.“

Velmi často se fanoušci ptali i na návrat do UFC. Vémola odhadl, že mu ke comebacku do nejvýznamnější ligy zbývají ještě dva dobré zápasy.

Při své návštěvě redakce stihl slavný bijec i promluvit o tetováních, která pokrývají obě jeho paže a předloktí. Na hřbetech rukou má dokonce úplně nová, ta mu mají připomínat poslední souboj. Na pravé ruce je vyobrazen řvoucí lev s heslem „Lvi žerou první!“ na levačce zase slavný citát boxerské legendy Muhammada Aliho: „Nenáviděl jsem každou minutu tréninku, ale vždy jsem si říkal: Teď protrpíš trénink a zbytek života budeš žít jako šampion,“ a právě tento citát prý nejlépe vystihuje Vémolovu cestu k poslední výhře. 

Kincl po prohře s Vémolou: Karlos mi ukázal mezery, na kterých musím zapracovat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud