19. dubna 2019 • 11:39

Nechám v ringu všechno, slibuje Procházka před titulovým bojem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší zápas v kariéře čeká v neděli v Japonsku nejlepšího českého MMA bojovníka Jiřího Procházku, který se utká o titul organizace Rizin v polotěžké váhové kategorii s Američanem Muhammedem Lawalem. Vedle zisku pásu šampiona bude mít o motivaci více, neboť by soupeři rád oplatil porážku z roku 2015.



"Jsem připravený nechat v ringu všechno," řekl Procházka, který v Japonsku zápasí již čtvrtým rokem a z devíti duelů prohrál jen s Lawalem. "Byl jsem tehdy vyčerpaný, když jsem proti němu v pyramidě nastupoval. Cítil jsem, že jsem v předchozích zápasech nechal mnoho energie, a pouštěl se někdy bezhlavě do zbytečných akcí," vzpomínal šestadvacetiletý bojovník na poslední porážku.

Američan byl tehdy jeho třetím soupeřem během dvou dnů. "Bojovat třetí zápas, navíc se špičkovým zápasníkem, v rozmezí 48 hodin není legrace. Podcenil jsem jeho i své možnosti a dostal jsem K.O.," uvedl Procházka, jenž následně sedmkrát vyhrál a stal se výraznou postavou organizace.

Když v závěru loňského roku po vítězství nad Brandonem Halseym z USA požádal o titulový zápas, nikdo se nad tím nepozastavil. Teď tvrdí, že svou šanci využije naplno. "Poučil jsem se, jsem připravený nechat v ringu vše. Vybojuji titul a přivezu do České republiky pás ze země, která boj uctívá nejvíce už od dob samurajů," slíbil Procházka fanouškům.

Šestadvacetiletý Čech má na kontě 23 profesionálních výher a pouhé tři porážky. V současnosti drží šňůru sedmi vítězství. Osmatřicetiletý Lawal vyhrál 21 zápasů a osmkrát prohrál. Do titulového zápasu půjde po dvou porážkách za sebou.

Souboj Procházka - Lawal bude vrcholem nedělního večera v Jokohamě, odehrát by se měl po poledni středoevropského času. Na rozdíl od UFC nebo českých organizací XFN a Oktagon se v Rizinu nebojuje v kleci, ale v boxerském ringu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud